Član Uprave FK Drina Mirzet Mustafić: Pravilnik o nagrađivanju je trebao motivirati fudbalere da ostanu

0
Član Uprave FK Drina Mirzet Mustafić: Pravilnik o nagrađivanju je trebao motivirati fudbalere da ostanu
Lupić u društvu člana Uprave FK Drina Zvornik Mirzet Mustafić

Dugogodišnji kapiten zvorničke Drine Aleksendar Kikić zapalio je zvorničku javnost nakon što je u medijima saopštio da je otjeran iz Kluba. Ubrzo su se oglasili članovi Uprave dugogodišnji prvotimac Goran Milošević i najbolji strijelac svih vremena Aco Kostić.

Član Uprave FK Drina Mirzet Mustafić: Pravilnik o nagrađivanju je trebao motivirati fudbalere da ostanu

Prije nekoliko trenutaka javnosti se putem facebook stranice obratio još jedan član Uprave, Mirzet Mustafić. Nekadašnji predsjednik Drine i član Radne grupe i sadašnje Uprave, kao svaki odgovoran pojedinac i po ovom pitanju ima svoj stav. Iz iznesenog se može vidjeti da je predsjednik Jeftić ovlašten za pregovre sa igračima uz predstavljanje Pravilnika koji je trebao da motivira fudbalere da ostanu u Klubu i da igrači Drinu napuste samo u slučaju puno boljih ponuda.

U nastavku prenosimo stav Mustafića u potpunosti:

Na jednoj od predhodnih sjednica Uprave FK Drina Zvornik, članovi tog Klupskog tijela, ovlastili su predsjednika Kluba /Miću Jeftića/ da obavi razgovor sa fudbalerima koji žele ostati, koji žele doći uz dogovor da ko želi radi boljih uslova napustiti Klub da ih u tome ne spriječavamo. Ujedno, osnova tim razgovorima je bliže upoznavanje sa donešenim Pravilnikom o nagrađivanju, koji je u predhodnom periodu nedostajao u Klubu.

Vjerovatno od tog prenesenog ovlaštenja, slede događaji koji su vec poznati nasoj sredini a posebno sto pogadjaju istinske ljubitelje FK Drina, uz koje su mnoge generacije ovog područja, odrasle i sa Klubom proživjele velike uspjehe ali i teške trenutke.

Prihvatio sam se rada u Radnoj grupi iz prosle godine, kako bi stanje u Klubu krenulo redovnim tokovima. Tu, vjerujem smo i uspjeli, organizovana je Skupstina kluba, i doslo do izbora svih tijela i organa u Klubu, sto je osnova, bar bi trebala biti redovnog rada. Zato sam se i prihvatio rada u Upravi kluba.

Naravno, sa nestrpljenjem ocekujem sjednicu Uprave kluba i odnosenja izvjestaja o aktivnostima vezanim za gornje ovlastenje koje je dato Predsjedniku kluba, ali vjerujem da ce uskoro doci i do Redovne skupstine Kluba.

Član Uprave FK Drina Mirzet Mustafić: Pravilnik o nagrađivanju je trebao motivirati fudbalere da ostanu
Novo staro lice u FK Drina Zvornik – Mirzet Mustafić

Kao sto sam i ranije najavio, da cu nakon okončanja sudskih postupaka koji su mi povjereni, nastaviti i uredjivati stranicu Kluba koju sam formirao radi prikupljanja: izjava bivsih i sadasnjih fudbalera, fotografija i druge gradje a sve u cilju objavljivanja takvih “crtica” o Drini i njenim generacijama. To su zasluzile. Kao i njeni vjerni navijaci.

Iako sam na birou za nezaposlene, u godinama koje nisu za velike stresove, svoje mjesto cu u aktivnom prezentovanju kluba, ustupiti mlađem i onome koji u ovim trenutcima mogu vise doprinjeti, a meni preostaju gore navedene aktivnosti kao i spremnost ucestvovanja i organizovanja raznih kulturno/zabavnih i sportskih manifestacija.

/Za ovu fotografiju tima “Drine”, iz ranijeg vakta, neizmjerno zahvaljujem Saitu Sabirovicu, bivsem fudbaleru FK “Drina” Zvornik./ Iznio je svoj stav Mirzet Mustafić.

Danijel Ćulum, Ermin Musić, Nikola Vasiljević i Nemanja Dragutinović potpisali su za klubove iz Premijer lige BiH. Ognjen Stjepanović je pronašao inostrani angažman dok su ostali fudbaleri angažovani u prvoligaškim i drugoligaškim timovima. Vasić i Lupić su prvoligašima iz Crnjelova i Janje. Vićić je u srbijanskom drugoligašu, Stupar je još uvijek bez angažmana, Kikić je najvjerovatnije u Pilici, Krstić u potrazi za aranžmanom, Nikolić prekinuo karijeru. Očigledno je da se pola od navedenih fudbalera trebalo/moglo/moralo zadržati kako bi se kakav takav kostur tima od prethodne sezone sačuvao.

Član Uprave FK Drina Mirzet Mustafić: Pravilnik o nagrađivanju je trebao motivirati fudbalere da ostanu
Lupić u društvu člana Uprave FK Drina Zvornik Mirzet Mustafić

Iako su igrači već u novim sredinama i izgubljeni za FK Drina Zvornik, Sjednice Uprave nije bilo, a ni redovne izvještajne šestomjesečne Skupštine Kluba.

Fudbaleri Drine nalaze se na priprema u Krupnju, odigrali su do sada jednu prijateljsku utakmicu sa timom Loznice i doživjeli poraz od 4:3. Poređenja radi, nedavno je tim Podrinja iz Janje pregazio Loznicu sa 4:0, a Lupić je bio među najbolje ocijenjenim fudbalerima u ovoj utakmici.

Nakon gašenja prošlogodišnje zvorničkog prvoligaša Napretak iz Šepka, svi ljubitelji fudbala u Zvorniku sa nestrpljenjem očekuju rasplet situacije i rastjerivanje tmurnih oblaka koji su se nadvili nad zvorničkim fudbalom.

(Zvornicki.ba)