Hapšenje u Zvorniku zbog lažnih svjedočanstava i diploma

0
Muškarac iz Malog Zvornika sipao veće količine goriva, a potom bježao sa benzinskih pumpi u Šapcu
FOTO: Ilustracija

Iz Policijske uprave Zvornik saopštili su da je uspješno završeno otkrivanje falsifikovanih diploma i svjedočanstava. Jedna osoba je uhapšena.

Hapšenje u Zvorniku zbog lažnih svjedočanstava i diploma
FOTO: Ilustracija

Tokom pretresa pronađena su i izuzeta falsifikovana svjedočanstva Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, priveli su u službene prostorije lice inicijala S.M. (1970) iz Zvornika, zbog postojanja sumnje da je počinilo krivična djela „Falsifikovanje isprave“ i „Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Zvornik, uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, 23.07.2018. godine, policijski službenici PU Zvornik su izvršili pretres objekata i vozila koje koristi lice S.M.

Prilikom pretresa je pronađeno falsifikovano svjedočanstvo o završenom srednjem obrazovanju kao i ovjerene i neovjerene fotokopije svjedočanstva o završenom srednjem obrazovanju.

Nad licem S.M. izvršena je kriminalistička obrada a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela „Falsifikovanje isprave“ i „Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“.