Poziv na prvu Kotlićijadu u Kaštijelj kod Šekovića

0
Poziv na prvu Kotlićijadu u Kaštijelj kod Šekovića

Poziv na prvu Kotlićijadu u Kaštijelj kod Šekovića koja će se održati 12.avgusta, stigao je od organizacionog odbora koji priprema narodno veselje za sve ljude dobre volje.

Poziv na prvu Kotlićijadu u Kliještu kod Šekovića

Pokrovitelj ove manifestacije je opština Šekovići. O selu Kaštijelj malo se zna i nalazi se na razmeđi ošpština Šekovići, Kladanj, Živinice i Kalesija.

Iz organizacionog odbora poručuju da je cilj na ovu manfiestaciju privući što više ljudi iz svih krajeva Podrinja uz Kaštijeljane iz svih diejlova svijeta koji su inicirali da se započne sa ovom manifestacijom.

Ekipe će brojati oko 6 članova,a već je veliki broj ekipa najavljen, žiri će biti sastavljen od stručnih lica za spremanje najboljih kotlića. Za sve prisutne u ponudi će biti hladni sokovi direktno iz hadnjače koja je obezbjeđena od organizatora. Svi učesnici imat će drva na raspolaganju koja će pripremiti organizacioni odbor.

Poziv na prvu Kotlićijadu u Kaštijelj kod Šekovića

Svi koji dođu 12.avgusta u ovaj prirodni ambijent uživat će i odmorit se uz svjež vazduh, hladna pića i kvalitetnu hranu poručuju organizatori.

Ranije je o ovom naselju pisao i srbijanski Blic:

O posve neobičnom imenu sela Kaštijelj, malo se zna. Pisanih tragova nema, ali u selu veruju da je imenu Kaštijelja „kumovala” tvrđava – kastel, u kojoj su se od teških ratova odmarale i grčka i osmanlijska vojska.

Selo se, kaže Kruno Vlačić, prvi put pominje još početkom 19. veka, dok su njegovi prvi doseljenici bili prognanici od Bune i sa Huma u Hercegovini, te iz Pljevalja.

Danas ispod i između Velikog brda, Gradine, Kozjače i Karaule u Kaštijelju, samo oko sto pedeset seljana iz porodica Filipići, Vlačići, Vukajlovići, Milići, Markovići, Maksimovići, Mićići… A tamo negde sedamdesetih bilo ih je deset puta više. I u školi, od koje su danas ostale samo ruševine, bilo je 120 đaka.

Za sve oni koji ne znaju put do Kaštijelja ne kliknu na link http://www.map.co.ba/kastijelj

Pored navedenog Kaštijelj ima i ogroman turistički potencijal koji će zasigurno biti testiran 12.avgusta.

(Zvornicki.ba)