Mladić iz Sarajeva uhapšen u Zvorniku dok je prevozio 12 migranata

0
Policija uhapsila lice koje je oštetilo aparate za gorivo na benzinskoj pumpi u Glumini
FOTO: Ilustracija

Dvadesetjednogdišnji mladić iz Sarajeva uhapšen je u Zvorniku jer je u svom putničkom vozilu imao 12 ilegalnih migranata. Iz policijske uprave Zvornik su potvrdili ove informacije. U zvaničnom saopštenju PU Zvornik se navodi:

Mladić iz Sarajeva uhapšen u Zvorniku dok je prevozio 12 migranata
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, priveli su u službene prostorije lice inicijala M.G. (1997) iz Sarajeva, zbog postojanja sumnje da je počinilo krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Naime, policijski službenici PS Zvornik su, 25.07.2018. godine oko 04,30 časova, prilikom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, na području centra grada Zvornika zatekli lice M.G. (1997) iz Sarajeva, sa kojim je tom prilikom bilo 12 lica iz Sirije, Iraka i Alžira, za koja postoji sumnja da su ilegalno prešla granicu sa susjednom državom.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH. Nakon kriminalističke obrade, navedena lica iz Sirije, Iraka i Alžira predata su u nadležnost Službi za poslove sa strancima-Terenski centar Bijeljina na dalje postupanje.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje Izvještaja za počinjeno krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.