Novi detalji ubistva Davora Mitića kod Han-Pijeska: Obračun dogovoren na Facebooku

0
Novi detalji ubistva Davora Mitića kod Han-Pijeska: Obračun dogovoren na Facebooku

Davor Vitić (33) iz Milića ubijen je nakon što je s namjerom došao u selo Bogaze kod Han-Pijeska da se obračuna s Boškom Kovačevićem (28), suprugom Biljane Kovačević (39), s kojom je imao ljubavnu aferu, saznaje “Dnevni avaz”.

Novi detalji ubistva Davora Mitića kod Han-Pijeska: Obračun dogovoren na Facebooku

Žestoka svađa

Zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu policija je uhapsila oboje supružnika te Boškovog rođaka Peru Mirovića (43), koji su jučer saslušani u vlaseničkoj kancelariji Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevu. Očekuje se da će im biti određen pritvor. Obračun je, kako saznajemo, dogovoren porukama preko društvene mreže Facebook, na kome su se Vitić i Kovačević prepucavali i razmjenjivali prijetnje zbog toga što je Kovačevićeva žena imala aferu s Vitićem.

(Ubijeni Davor Vitić)
– Zbog te afere supružnici su se žestoko posvađali, a Boško je preko Facebooka razmjenjivao poruke i prijetnje s Vitićem koji je, bijesan zbog te prepiske, odlučio da dođe do njihove kuće kako bi se obračunali – kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je Vitića Golfom 2 u blizinu kuće Kovačevića dovezao prijatelj Branko Ružičić (31) i nisu uspjeli ni da izađu iz vozila kada su, kako se sumnja, Kovačević i Mirović izašli iz kuće i zapucali prema Golfu iz poluautomatskih pušaka. Ispaljeno je više hitaca, a jedan je Vitića pogodio u glavu.

– Tokom uviđaja pronađene su dvije puške koje su, najvjerovatnije, korištene u ubistvu. Obje puške su oduzete i upućene na vještačenje da bi se utvrdilo iz koje je Vitić ubijen i ko je iz nje pucao – pojašnjava izvor iz policije.

Pritisnuta dokazima

Nezvanično saznajemo da je policija teškom mukom pronašla čahure, jer su one bile uklonjene kako bi se zločin prikrio.

– Nakon ubistva čahure je s mjesta zločina uklonila Biljana, koja je zbog toga i uhapšena. Pritisnuta dokazima, ona je to i priznala pa je istražiteljima pokazala mjesto gdje je bacila čahure, koje su potom pronađene – pojasnio je izvor iz policije.

(Automobil kojim se dovezao ubijeni )
„Motao“ se po selu

Mještani Bogaza pričaju da su Davora Vitića i ranije viđali kako se ”mota” po selu, a priča se i da je Biljana, navodno, planirala da s njim pobjegne od muža. Inače, Boško je 11 godina mlađi od nje i nosi njeno prezime, budući da je rođen kao Mirović.

Avaz.ba