U Jeginovom Lugu kod Kalesije prijavljeno ranjavanje, nepoznate osobe “otele” pogrešnu osobu

0
U Jeginovom Lugu kod Kalesije prijavljeno ranjavanje, nepoznate osobe “otele” pogrešnu osobu
PS Kalesija

Putem telefona PS Kalesija obratio se sekretar Srpskog građanskog vijeća Tuzla Duško Liskić te je prijavio da ga je kontaktirao Vujadin Tomić i prenio mu da je u Jeginovom Lugu došlo do upotrebe vatrenog oružja i ranjavanja jedne osobe.

U Jeginovom Lugu kod Kalesije prijavljeno ranjavanje, nepoznate osobe “otele” pogrešnu osobu
PS Kalesija

Odmah po prijavi na lice mjesta izašli su pripadnici PS Kalesija koji su obavili razgovor sa prijaviteljima, ali i razgovor sa dvadesetdevetogodišnjim Admirom I. iz Zvornika nastanjenim u Jeginovom Lugu i tridesetdvogodišnjim Mirnesom M. nakon čega je ustanovljeno da nije došlo do pucnjave niti ranjavanja.

U obavljenom razgovoru sa Admirom I. i Mirnesom R. isti su naveli da su u noći sa 23. na 24.juli oko 22:00 sata od strane dvije nepoznate osobe zamoljeni da ih odvezu do benzinske pumpe kako bi nasuli gorivo u flašu. Nedugo nakon toga isti su pristali te su sjeli u putničko motorno vozilo “Golf” kojim je upravljao Mirnes R. i krenuli su prema benzinskoj pumpi.

Oni navode da su dvije nepoznate muške osobe sjele na zadnje sjedište automobila.

Nedaleko od naseljenog mjesta Jeginov Lug na lokalnom putu dvije nepoznate osobe su naredile Mirnesu R. da zaustavi automobil i da ga ugasi što je i učinio. Mirnes R. je naveo da je u neposrednoj blizini bio automobil “Golf 2” bijele boje, nepoznatih registarskih oznaka kao i tri nepoznate muške osobe.

Nakon što su zaustavili vozilo nepoznate osobe iz vozila istjeruju Admira I. koji kako je naveo zadobija povrede ruke i koljena. On je nakon izlaska iz vozila krenuo da bježi, a neko od tri nepoznate osobe koje su se nalazile u blizini “Golfa 2” bijele boje ga pogađa pivskom flašom u predjelu glave gdje on gubi svijest. Zatim nepoznate osobe uzimaju od Mirnesa R. vozilo, a njega pod prisilom odvode u bijelog golfa koji je bio parkiran i odlaze u pravcu hangara.

Kako je u svojoj izjavi naveo Mirnes R. u blizini hangara prišlo im je treće vozilo nepoznate marke iz kojeg je izašao krupniji nepoznati muškarac koji mu se obratio riječima “De da ti vidim zube”, nakon čega se obratio nepoznatim osobama i rekao nije to on, pustite ga.

Nakon toga nepoznate osobe su Mirnesu R. prema njegovim riječima kazale “Izvini mi smo pogriješili, izvini se i drugu mi tražimo drugu osobu i nemojte da bi ovo prijavili policiji.

Mirnes R. i Admir I. su kazali da ne žele da se ovaj slučaj prijavi i odustali su od gonjenja počinilaca.

(infoplus)