Kalesijanci pelješili po Zvorniku uhvaćeni na licu mjesta, prilikom pretresa pronađeno im i naoružanje

Dvostruke krivične prijave za trojicu iz Kalesije koji su pelješili vikendice i posjedovali oružje
Pronađeno oružje kod kradljivaca iz Kalesije

Zvornički policajci su u srijedu izveli uspješnu akciju i uhapsili tri lica dok su izvodili tešku krađu u zvorničkom naselju Mijatovići. Vlasnik vikendice je primjetio kradljivce i odmah obavjestio policiju koja je u rekordnom roku izašla na lice mjesta i pohvatala počionice.

Kalesijanci pelješili po Zvorniku uhvaćeni na licu mjesta, prilikom pretresa pronađeno im i naoružanje
Pronađeno oružje kod kradljivaca iz Kalesije

U nastavku prenosimo pristiglo saopštenje iz Policijske uprave Zvornik.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik lišili su slobode lica M.S. (1994), M.M.(1993) i S.S. (1988) svi iz Kalesije, zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnom periodu, na području Zvornika, izvršili više krivičnih djela „Teška krađa“.

Naime, Policijskoj stanici Zvornik, 25.07.2018. godine oko 20,30 časova, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, izvršilo provalu u vikendicu u mjestu Mijatovići, grad Zvornik, vlasništvo prijavitelja.

Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Zvornik, koji su zatekli na licu mjesta M.S. (1994), koga su lišili slobode, dok su se dva lica tom prilikom udaljila sa lica mjesta, ali su brzom intervencijom policijskih službenika pronađeni i lišeni slobode.

Daljim radom na rasvjetljavanju i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela, policijski službenici PU Zvornik su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kod osumnjičenih pronašli veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

U vezi sa navedenim aktivnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela „Teška krađa“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.