Pripadnici Policijske uprave Zvornik dobrovoljno darivali krv

0
Zvornička transfuzija: Trenutno najveće potrebe za nulta pozitivnom i A negativnom krvnom grupom

Pripadnici Policijske uprave Zvornik su danas u sklopu akcije dobrovoljnog darivanja krvi, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u skladu sa potrebama Odjeljenja za transfuziju krvi u Opštoj bolnici Zvornik, dobrovoljno darivali krv onima kojima je najpotrebnija.

Pripadnici Policijske uprave Zvornik dobrovoljno darivali krv
Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar je rekao da će oko 50 policajaca u dva dana dobrovoljno darivati krv, i da se ovakvim akcijama ističe humani aspekt policijske profesije.

“ Pripadnici PU Zvornik se svake godine u velikom broju odazivaju se humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, te na taj način daju svoj doprinos i pokažu želju i spremnost da pruže pomoć u svakom pogledu onima kojima je ona najpotrebnija. Policijska uprava Zvornik u svojim redovima ima veliki broj pripadnika koji su redovni davaoci krvi, koji su dragocjenu tečnost darivali preko 50 puta.” Rekao je Bobar

Dr Daliborka Trišić Iz Službe za tranfuzijsku medicinu kaže da je trenutna situacija sa zalihama krvi zadovoljavajuća.

„ Sa ovom današnjom akcijom još ćemo više popraviti stanje zaliha krvi koje je ljeti uvijek kritično . Obično bude problem sa RH – negativnom krvnom grupom, ali takvih problema trenutno nema „ Istakla je Trišićeva

Ona je rekla da je svaka akcija, kao što to čine pripadnici Policijske uprave Zvornik, uvijek dobrodošla pogotovo ako su one masovne.

„Svaka akcija dobrodošla i mora da bude planirana , da ima dobar raspored , što je veoma bitno , kako bi se popunile zalihe i imali konstantnu potrebnu količinu krvi svih grupa kako bi pomogli pacijentima „ naglasila je Trišić.

(OSvit)