Fudbaleri Drine vratili se iz Krupnja dvije pobjede i poraz u pripremnim utakmicama

0
Predsjednik Upravnog odbora Drine Miodrag Jevtić o prozivkama dijela uprave i nekih medija
Tim Drine za novu sezonu

Fudbaleri Drine i stručni štab vratili su se priprema koje su odradili u Krupnju. Sada sljedi završni dio i uigravanje pred početak Prvenstva prve lige RS.

Fudbaleri Drine vratili se iz Krupnja dvije pobjede i poraz u pripremnim utakmicama

Drina je odigrala tri pripremne utakmice, a nastavlja 1.augusta protiv Budućnosti iz Pilice. Pripreme se završavaju generalnom probom protiv FK Podrinje Janja tri dana kasnije u Zvorniku.

Drina je doživjela poraza na startu priprema od tima Loznice 4:3, a potom je savladala ekipu Ljubovije rezultatom 3:0. Prije polaska iz Krupnja savladan je i tim srbijanskog niželigaša Rađevca konačnim rezultatom 3:2. Golove u ovom mešu postigao je prvo kapiten Jokić iz penala za 1:0, dok je drugi gol na asistenciju Markovića upisao Stupar koji je produžio vjernost Klubu iako je bio najavljen njegov odlazak. Prvo poluvrijeme je protiv Rađevca završeno 2:1. Pobjedu jeu ovom susretu donio Čirak koji je loptu nakon šuta Markovića pospremio u mrežu za konačnih 3:1.

Trener Cvijetinović je o toku priprema u Krupnju ranije za medije izjavio:

– Protekla 23 treniga, pokušavamo od ove izmjenjene i podlamđene ekipe da napravimo takav sistem u kome ćemo izvući maksimum od igrača.

U ovoj utakmci se vidi značajan napredak, napravili smo formaciju 3-5-2 koja se pokazala isparvnom. Svi igrači su pokazali zadovoljavaju nivo fizičke spreme, dali smo priliku i mladim igračima koji su je na veoma pozitivan način iskoristili.

Pokazalo se da će Aleksandar Ilić, koji ima lakšu povredu, ali ozbiljno radi i biti naše najveće pojačanje. Mladi Čirak je dobio izvjesnu minutažu i dobro je isoristio. Iskusni Ninić je gospodario sredinom terena, štoperski tandem Jokić-Jevtić uz pomoć mladog Grahovca je siguran. Mladi Filip Blagojević se odličnio snalazio u samom špicu napada. Jednom rječju svi su bili dobri, što pokazuje i rezultat.

Naravno da treba da se mnoge stvari u igri isprave za šta imamo dovoljno vremena do početka prvenstva 11. avgusta rekao je trener Veljko Cvjetinović.

Na ovoj utakmici se vidjelo da ova izmjenjena ekipa ima dosta potencijal. Fali još dva tri igrača, kako bi bila jača klupa ali sve u svemu ohrabruje i ova igra a posebno zalaganje, htjenje i harmonija koja vlada u ekipi, da će se postići dobri rezultati u nastupajućem prvenstvu. Završio je Cvijetinović.

Utakmica protiv drugoligaša iz Pilice trebala bi se odigrati u Zvorniku na stadionu FK Drina Zvornik sa početkom u 17 časova, ali mejsto i satnicajoš uvijek nisu potvrđeni.

(Zvornicki.ba)