Uhapšen zbog lažne prijave da mu je ukradeno auto, pozivao se na diplomatski imunitet sa lažnim pasošom

0
Muškarac iz Malog Zvornika sipao veće količine goriva, a potom bježao sa benzinskih pumpi u Šapcu
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 25.07.2018. godine, na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji te prikupljenih dokaza, sproveli su u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, M.P. (1955) iz Laktaša zbog sumnje da je izvršio krivična djela „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“, „Lažno predstavljanje“, „Osiguranička prevara“ i „Falsifikovanje isprave“.

Uhapšen zbog lažne prijave da mu je ukradeno auto, pozivao se na diplomatski imunitet sa lažnim pasošom
FOTO: Ilustracija

Naime, Policijskoj upravi Banja Luka, 24.07.2018. godine, M.P. je prijavio da mu je nepoznato lice tokom noći 23/24.jula 2018. godine ispred porodične kuće otuđilo terensko vozilo marke „Mercedes“.

Provjeravajući navode prijave, policijski službenici su na osnovu izvršenog uviđaja na licu mjesta utvrdili da nema tragova koji upućuju na izvršenje krivičnog djela, a daljim radom, utvrdili su i niz nelogičnosti u njegovoj izjavi. Tokom ispitivanja, osumnjičeni se pozvao na diplomatski imunitet, predočavajući policijskim službenicima službenu legitimaciju Republike Srbije, za koju je naknadno utvrđena da je lažna.

Daljim radom utvrđeno je da je osumnjičeni u namjeri da naplati osiguranja, uz pomoć drugog lica, zapalio navodno otuđeno vozilo, koje je i pronađeno u mjestu Usjek, na sporednom putu u opštini Kotor Varoš.

Tokom istražnih mjera i radnji pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, a za dokumentovanje krivičnih djela, izuzetna pomoć i saradnja ostvarena je sa policijskim agencijama u Republici Austriji i Republici Srbiji, sa kojima su razmjenjene informacije u cilju dokazivanja krivičnih djela za koja se sumnjiči da je izvršio na njihovom području.