Završena ovogodišnja “Somovijada”

0
Završena ovogodišnja
Ovogodišnji pobjednik Damjan Savić

Završena je još jedna uspješno organizovana “Somovijada” u Malom Zvorniku u okviru manifestacije “Drina smisao života”.

Završena ovogodišnja "Somovijada"
Ovogodišnji pobjednik Damjan Aleksić

Sportski ribolovac Damjan Aleksić iz Sremske Mitrovice pobednik je 21. “Somovijade”, koja je održana u petak i subotu u Malom Zvorniku.

FOTO: S. PAJIĆ / RAS SRBIJA

On je u dva takmičarska dana ulovio dva soma u meri, osvojivši ukupno 8.850 gram poena.

FOTO: S. PAJIĆ / RAS SRBIJA

Iza njega, sa 8.260 gram poena je Malozvorničanin Nenad Vučetić, koji je, inače, iz Zvorničkog jezera izvukao najvećeg soma na takmičenju, teškog 5,22 kilograma i dugog 79 centimatara, ali je u ukupnom plasmanu ipak ostao na drugoj poziciji.

FOTO: S. PAJIĆ / RAS SRBIJA
 Trećeplasirani ribolovac je Miodrag Obradović iz Krčadina sa 4.665 gram poena, a najmlađi učesnik ovogodišnje “Somovijade” bio je Marko Eror (14) iz Petrovaradina. Ribolovci su za dva dana ulovili ukupno sedam somova u meri i 30 van mere.
FOTO: S. PAJIĆ / RAS SRBIJA

U kulinarskom nadmetanju u pripremi riblje čorbe “Zlatni kotlić 2018”, od 11 timova najuspešnija po oceni žirija bila je ekipa iz Donje Trešnjice, dok su iza nje ostali kulinari Kluba ljubitelja reke Tise iz Novog Bečeja i “Blago čiče” iz Komirića.

FOTO: S. PAJIĆ / RAS SRBIJA

U sklopu manifestacije “Drina je smisao života” za nedelju je još planirana regata od Velike Reke do Sakara. Start je u 10 sati, a jedna od retkih ragata na mirnoj vodi traje oko šest sati.

(blic.rs)