Posebne mjere za koncert Zdravka Čolića – raspored parkinga

0
Posebne mjere za koncert Zdravka Čolića – raspored parkinga
Iz Gradske uprave sa press konferencije

Za vozila iz Bijeljine i Tuzle na dan koncerta Zdravka Čolića obezbjeđen je parking u Karakaju odakle će se dalje gosti prebacivati besplatno autobusima u grad, iz pravca Milića parking kod stadiona i stanice.

Posebne mjere za koncert Zdravka Čolića – raspored parkinga
Iz Gradske uprave sa press konferencije

Bojan Mirković, inspektor za bezbjednost saobraćaja iz Policijske uprave Zvornik, istakao je da Policijska uprava uvijek učestvovala u obezbjeđivanju zvorničke tradicionalne manifestacije, a tako će biti i ove godine.

– Akcenat bih dao na koncert Zdravka Čolića kada se očekuje dolazak velikog broja građana sa automobilima. Gradska uprava, zajedno sa Policijskom upravom, se potrudila da obezbijedi više parkinga na području samog grada za vozila koja dolaze iz pravca opština Milići, Bratunac, Vlasenica i drugih i parkinge u Karakaju za vozila koja dolaze iz pravca Bijeljine, Tuzle, Loznice. Autobusi će na svakih 15 do 20 minuta prevoziti putnike iz Karakaja do ulaza na gradsko šetalište. Apelujem na sve građane iz drugih gradova i opština da se pridržavaju uputstava redarskih službi i policijskih službenika kako bi olakšali i sebi i nama posjetu koncertu i da budu strpljivi. Sva vozila koja budu nepropisno parkirana biće sankcionisana i biće angažovan „pauk“ za njihovo uklanjanje – rekao je Mirković, koji je naglasio da će sva parking mjesta biti obilježena slovom „P“ i putokazom će biti označeno gdje se nalazi parking.

Posebne mjere za koncert Zdravka Čolića – raspored parkinga
Inspektor Mirković

Mirković je rekao da će sve biti vidno istaknuto i uočljivo, dodavši da će se policijski službenici nalaziti na magistralnim putevima gdje će se vršiti uključivanje i isključivanje saobraćaja, a redarske službe će na parkinzima vršiti pravilnu raspodjelu vozila. Sa regulacijom saobraćaja počeće se od 15:00, odnosno 16:00 časova.

Parking će u Karakaju biti organizovan na prostoru Drinatransa i još nekoliko lokacija, a u gradu na stadionu, parkingu pored stadiona, igralištu Sokolskog doma, kod autobuske stanice i dvorištu Osnovne škole Sveti Sava.

Za vrijeme održavanja Zvorničkog ljeta ugostiteljski objekti radiće jedan sat duže od propisanog radnog vremena, odnosno do 01:00 čas.

Iz Gradske uprave ja najavljeno da bi se trebala pojaviti i interaktivna mapa sa označenim parking mjestima kako bi se svi gostlakše snašli na dan koncerta.

(GU Zvornik, Slobodanka Savić)