Predsjednik Upravnog odbora Drine Miodrag Jevtić o prozivkama dijela uprave i nekih medija

0
Mićo Jevtić otvoreno o svemu: Iz FK Drina niko nije otjeran, svi koji me prozivaju su idalje dobrodošli u Drinu

Nakon prozivki u medijima, novinari u Zvorniku očekivali su press konferenciju FK Drina Zvornik. Da li će do presice do početka sezone doći saznat ćemo dosta brzo. U međuvremenu medijski se oglasio i aktuelni predsjednik Drine Miodrag Jevtić. Iskreno se nadamo da će biti i pres konferencija na kojoj će biti mogućnosti da se upute i pitanja i dobiju odgovori koji interesuju sportsku javnost u Zvorniku. U nastavku prenosimo tekst Drage Gajića:

Predsjednik Upravnog odbora Drine Miodrag Jevtić o prozivkama dijela uprave i nekih medija
Predsjednik Mićo Jevtić

Ovogodišnje, ne baš toplo ljeto, protiče dosta turbolentno, kada je u pitanju Fudbalski klub Drina iz Zvornika. Aktuelna uprava na čelu sa Miodragom Jevtićem, preuzela je klub 1. januara ove godine sa dosta problema od kojih su svakako najteži oni finansijske prirode. Nasleđeni su veliki dugovi, izmirivane tekuće obeveze i to uglavnom iz budzeta grada Zvornika.

Uprava se ponaša odekvatno mogućnostima i čini sve da obezbjedi normalno funkcionisanje kluba. Donjet je Pravilnik o nagrađivanju i radu stručnog i pomoćnog osoblja, sa naglaskom na štednji, gdje je god moguće.

U takvim okolnostima u prelaznom roku došlo je do velikog broja odlazaka igrača i to onih najkvalitetnijih i najiskusnijih.

Da bi klub mogao da funkcioniše uprava je dovela nove igrače, koji možda po zvučnosti nisu kao oni što su otišli.

Reagujući na pisanje nekih medija, predsjednik Jevtić na je rekao

– Naš klub je prezadužen jer obaveze dostižu 348.ooo maraka, što je utvrđeno prilikom primopredaje između sadašnje uprave kluba i Radne grupe koja je jedno vrijeme vodila klub.U prethodnoim periodu sredstva su trošena neracionalno i bez ikakve kontrole.Samo u 2016. godini za smještaj i ishranu fudbalera potrošeno je blizu 100.000 maraka. U periodu od 1.1. do 31.5. 2018 godine po osnovu starih obaveza iz 2016 i 2017. godine isplaćeno je 100.000 maraka, što je dvije trećine iznosa budzeta koji je dodjeljen klubu. Za tekuće obaveze u 2018. godini isplaćeno je 65.000 maraka.U kontaktu sa gradskom upravom a u cilju prevazilaženja teške finansijske situacije odlučeno je da uđemo u kreditno zaduženje, gdje bi gradska uprava bila garant za vraćanje kredita.Ovo je u datom trenutku jedino rješenje i stoga je uprava kluba i donjela takvu odluku, rekao nam je Jevtić.

Novim Pravilnikom zaštićeni su interesi fudbalera i kluba.Uprava je donjela Odluku, što joj je i dužnost da se poštuje Pravilnik Fudbalskog saveza Republike Srpske, po kome svi treneri u klubu moraju posjedovati Licence odnosno dozvole za rad da bi obavljali trenerske poslove.

Predsjednik Upravnog odbora Drine Miodrag Jevtić o prozivkama dijela uprave i nekih medija
Tim Drine za novu sezonu

O naporima nove uprave da obezbjedi normalno funcionisanje kluba Jevtić je dodao.

– Do sada je fudbalerima i osoblju isplaćeno šest plata i to četiri i po iz ove godine i jedna i po plata iz jesenjeg dijela 2017. godine.Sanirane su i dovedene u red svlačionice i službene prostorije koje su bile u veoma lošem stanju.Veliki broj igrača je otišao u klubove koji se takmiče u Premijer ligi BiH.Ova uprava nije mogla to sprječiti jer su tamo gdje su otišli dobili bolje uslove.Bili smo prinuđeni da u okviru naših mogućnosti dovedemo nove fudbalere kako bi imali pun takmičarski pogon u vom prvenstvu , nastavio je Jevtić.

Reagujući na prozivke o odlasku najstarijeg fudbalera Aleksandra Kikića, Jevtić je rekao

– Uprava kluba me je ovlastila da sa još dva člana razgovara sa fudbalerima o nastavku saradnje.Lično sam razgovarao sa Kikićem i on mi je rekao da zbog obaveza na radnom mjestu nije u mogućnosti da redovno trenira.Međutim ovaj rang takmičenja zahtjeva punu posvećenost treninzima a pogotovu kada je rječ o Kikiću koji je u poznim igračkim godinama i o tome smo se zajednički složili.Iz toga razloga moj drugogodšnji prijatelj je odlučio da promjeni klub.Ova uprava Drine će bez obzira na zatečenu tešku finansijsku situaciji, učiniti sve da se ekipa pripremi i osvoji neko od mjesta u vrhu tabele Prve lige Republike Srpske.Jasno nam je da ovu odluku ne podržavaju pojedinci jer su im ugroženi lični interesi ali je interes kluba iznad svega, zaključio je Jevtić.

D.Gajić za radioosvit