Slikarska radionica “Palete” na otvorenom prva aktivnost “Zvorničkog ljeta” (FOTO)

0
Slikarska radionica

Na početku ovogodišnje manifestacije “Zvorničko ljeto” na platou ispred „Kasine“ danas su slikali članovi Slikarske radionice „Paleta“. U koloniji učestvuje njih 12 i ovo je, kao i svake godine, prilika da sugrađani zastanu, pogledaju i uživaju u prizoru koji pružaju mladi slikari.

Slikarska radionica "Palete" na otvorenom prva aktivnost "Zvorničkog ljeta" (FOTO)

Jovo Lalić, osnivač „Palete“ i njen rukovodilac, rekao je da je „Zvorničko ljeto“ za učesnike radionice počelo mnogo ranije, jer su u prethodnom periodu izrađivali četiri murala.

– Ove godine pravimo jedno veliko iznenađenje, odnosno vraćamo se vremeplovom u 1924. godinu, tako da ćemo na jednom muralu imati braću Blagojević, najveće gazde ikad u ovom gradu. Na jednom od murala predstavićemo i stare zanate i zapravo, imaćemo jedan veliki performans, jer ove godine pravimo autentičnu zvorničku priču – rekao je Lalić istakavši zahvalnost sugrađanima, jer sve ono što su članovi „Palete“ do danas uradili, ni na koji način nije oštećeno.

Slikarska radionica "Palete" na otvorenom prva aktivnost "Zvorničkog ljeta" (FOTO)

„Paletini“ članovi će svakog dana tokom zvorničkog ljeta izlaziti na plato i u prijatnom ambijentu i atmosferi stvarati slike sa različitim motivima.

„Zvorničko ljeto“ biće zvanično otvoreno večeras na gradskoj plaži koncertom Milice Todorović.

Generalni pokrovitelji manifestacije su Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlada Republike Srpske na čelu sa premijerom Željkom Cvijanović. Organizator i pokrovitelj je Grad Zvornik, a svoj doprinos dali su brojni sponzori i prijatelji manifestacije.