U Milićima prekopavali grob i ilegalno sahranjivali preminulo lice

0
Iako mnogi imaju dojam da uslijed pandemije i cjelokupne situacije umire veći broj osoba, prema podacima entitetskih zavoda za statistiku u Bosni i Hercegovini je u prvih pet odnosno šest mjeseci registrovano manje smrtnih slučajeva nego u istom periodu tokom prethodne dvije godine.
FOTO: Ilustracija

U Milićima prekopavali grob i ilegalno sahranjivali preminulo lice potvrđeno je iz Poliijske uprave Zvornik. Najčešći komentar u Milićima na ovaj bizarni događaj je da se neko igra “Maratonaca” aludirajući na film “Maratonci trče počasni krug”.

FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija

Iz Policijske uprave Zvornik navode da je Policijskoj stanici Milići, 01.08.2018. godine, u 07,00 časova, prijavljeno da je nepoznati izvršilac ili više njih, u prethodnih pet dana, na groblju u neposrednoj blizini crkve u Milićima, izvršilo otkopavanje obilježenog grobnog mjesta u kom su u
prethodnom periodu bili ukopani posmrtni ostaci, i na isto mjesto izvršilo ukop posmrtnih ostataka drugog preminulog lica.

Po prijavi su postupili policijski službenici PS Milići, koji su o navedenoj prijavi obavjestili tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo Područna kancelarija Vlasenica, koja je naložila policijskim službenicima PS Milići da izvrše uviđaj na licu mjesta, te da preduzmu potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja postojanja i rasvjetljavanja krivičnog djela iz čl. 369. st. 1 KZ RS /Povreda groba ili umrlog lica/.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedene prijave, nakon čega će dostaviti izvještaj nadležnom Tužilaštvu.

(Zvornicki.ba)