Policajci u Vlasenici zatekli lopove u krađi, a onda u samodbrani jednog upucali

0
Zvorničanin skrivio sinoćnji sudar u Johovcu u kojem je dvije osobe zadobilo povrede
FOTO: Ilustracija

Policajac iz Vlasenice sinoć je pucao iz vatrenog oružja u muškarca koji ga je fizički napao, nakon što je zatečen u krađi.

Policajci u Vlasenici zatekli lopove u krađi, a onda u samodbrani jednog upucali
FOTO: Ilustracija

Sve se dogodilo oko 21.10 sati, nakon što je prijavljeno da je nepoznata osoba, ili više njih, izvršila provalu u stambeni objekt u Vlasenici.

– Izlaskom na mjesto događaja policajci su zatekli nepoznate osobe koje su ih fizički napale. Jedan policajac je, nakon izdatog upozorenja da prestane s činjenjem nedozvoljenih radnji, na šta su se izvršioci teške krađe oglušili, upotrijebio vatreno oružje i tom prilikom nanio tjelesne povrede jednom od njih. Povrijeđeni je prevezen u Dom zdravlja Vlasenica, odakle je upućen u bolnicu u Zvorniku na daljnje zbrinjavanje – saopćeno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Nezvanično, osoba u koju je pucao policajac nije životno ugrožena.

Preostala trojica izvršilaca ove teške krađe u stambenom objektu u Vlasenici su uhapšena. U pitanju su osobe inicijala J. J. (1982.), Z. A. (1962.) i M. G. (1975.), navodi se u saopćenju.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica navedenog događaja i procesuiranju učesnika.