Potukli se u kafani u Branjevu, a potom iz automatske puške pucano na autmobil

0
U dvodnevnom pretresu kod tri lica u Zvorniku pronađeno nelegalno oružje, parfemi, tablete za potenciju
FOTO: Ilustracija

U Branjevu je sinoć zabilježen incident kakav se često može vidjeti u igranim filmovima i serijama. Vjerovatno je nakon prepirke u jednoj od kafana u Branjevu došlo do prepirke između 32 godišnjaka i 42 godišnjaka. Prepirka je prerasla u tuču iz koje su oba učesnika izašla povređena. Nakon toga jedan od učesnika je automatskom puškom pucao na automobil svog protivnika.

Potukli se u kafani u Branjevu, a potom iz automatske puške pucano na autmobil
FOTO: Ilustracija

U nastavku izvještaj Policijske uprave Zvornik o ovom nemilom događaju.

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk, lišili su slobode lica B.B. (1976) i V.K. (1986), oba iz Zvornika, zbog postojanja sumnje da su narušila javni red i mir međusobnom tučom, prilikom čega su oba lica zadobila tjelesne povrede.

Naime, Policijskoj stanici Kozluk, 05.08.2018. godine oko 00,30 časova, prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u mjestu Branjevo, grad Zvornik, došlo do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom između lica B.B. (1976) i V.K. (1986), oba iz Zvornika.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su utvrdili da su navedena lica narušila javni red i mir međusobnom tučom, prilikom čega su oba lica zadobila tjelesne povrede, da bi nakon toga, na lokalnom putu u mjestu Branjevo, lice B.B. oštetilo putnički automobil vlasništvo lica V.K. prilikom čega je isto lice pucalo iz vatrenog oružja.

Postupajući po prijavi, policijski službenici su izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata, kod lica B.B. pronašli i privremeno oduzeli automatsku pušku iz koje je lice pucalo i određenu količinu municije.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela.

(Zvornicki.ba)