Nikola Rokvić nastupio pred publikom na gradskoj plaži, večeras nastupa grupa “Apsolutno romantično”

Nikola Rokvić nastupio pred publikom na gradskoj plaži, večeras nastupa grupa "Apsolutno romantično"

Na gradskoj plaži sinoć je nastupio Nikola Rokvić, a kao i prethodnih večeri „Zvorničkog ljeta“, brojna publika je propratila njegov koncert i pjevala zajedno sa njim.

Nikola Rokvić nastupio pred publikom na gradskoj plaži, večeras nastupa grupa "Apsolutno romantično"

Rokvić je prije nastupa rekao da očekuje da bude lepo, baš onako kako mu je njegov otac Marinko pričao kada je on nastupao na tradicionalnoj zvorničkoj manifestaciji.

– Čuo sam od mog oca, pošto je godinama ovde nastupao, i od drugih kolega, da je publika vesela i da je dobra atmosfera. Lepo je nastupati u ovakvom ambijentu, sa leve strane je reka Drina, prelepa je priroda – istakao je Rokvić koji je sinoć pjevao svoje pjesme i pjesme, kako je rekao, svog dragog kolege Marinka Rokvića i drugih dragih kolega.

Večeras je na programu „Zvorničkog ljeta“ Književno veče koje je počelo u Domu omladine u 19:00 časova kada će biti promovisana knjiga Slavka Tadića „Trnovica u donjem Podrinju“. U 21:00 čas na gradskoj plaži koncert će održati grupa „Apsolutno romantično“.

„Zvorničko ljeto“ završava se sutra koncertom Nede Ukraden.

Sutra će, po posebnom programu, biti obilježena krsna slava Sveta Petka Trnova.

U Crkvi “Svete Petke Trnove“ na tvrđavi, a u 09:30 časova biće služena Sveta liturgija (organizovan prevoz za građane sa polaskom autobusa u 08:30 časova ispred Doma zdravlja). U Hramu Svetog Jovana Krstitelja u 17:30 časova biće služena Večernja služba, a nakon toga, u 18:00 časova kroz grad će proći svečana litija koju će predvoditi Njegovo preosveštenstvo, vladika zvorničko –tuzlanski Fotije. Kod Spomen obilježja u centru grada biće održan pomen poginulim borcima.

Lomljenje slavskog kolača biće obavljeno na platou ispred Kasine gdje će biti Svečana akademija u slavu Svetoj Petki uz besjedu glumca Tihomira Stanić i nastup Prvog zvorničkog pjevačkog društva “Izvornik“.