Fudbaleri Drine remizirali sa fudbalerima Podrinja u generalci prije početka prvenstva

Drina kiksala protiv fenjeraša Slobode i našla se na putu za niži rang
FK Drina 2018/2019 - Tim koji je započeo sezonu i u 10 odigranih kola sakupio 4 boda

Generalnu probu pred početak prvenstva prve lige RS u Janji su odigrali timovi FK Drina i FK Podrinje. Prisutni na stadionu Podrinja mogli su vidjeti utakmicu koja je završila neriješeno 1:1.

Fudbaleri Drine remizirali sa fudbalerima Podrinja u generalci prije nastavka prvenstva

Drina je vodila do pred sami kraj golom Srđana Damjanovića, a za goste je u 85.izjednačio Filip Vujić.

O pripremama u Krupnju i generalnoj prboi pred početak nove sezone za portal Zvornicki.ba šef stručnog štaba Drine Veljko Cvijetinović je rekao:

Pripreme odrađene po utvrđenom planu i programu. Dosta nam je značio desetodnevni boravak u Krupnju,  Odigrano je 5 prijateljskih utakmica u kojima je zabilježeno tri pobjede, jedan poraz i jedna nerešena utakmica.

Gol razlika je 13:6, što i odražava karakter ekipe. Uspjeli smo za kratko vreme značajno uigrati ekipu sa 6 novih igrača u startnoj postavi.

Na generalci protiv Janje, protiv jako kvalitetne ekipe odigrali smo utakmicu sa puno ritma, trčanja gdje je stvoren veliki broj šansi na obje strane.

Vodili smo od 49 – 85 minuta, kada je rezultat izjednačen. Mislim da će ljubitelji fudbala u Zvorniku u ovoj sezoni gledati jednu poletnu ekipu Drine, koja će igrati dopadljiv fudbal i ponovo će konkurisati za sam vrh tabele Prve lige RS. Rekao je Cvijetinović.

Fudbaleri Drine remizirali sa fudbalerima Podrinja u generalci prije nastavka prvenstva
Prvi trening priprema za novu sezonu

Prema rezultatima koje prave fudbaleri Drine, može se zaključiti da trzavice u Klubu na relaciji Uprava-Predsjednik ne ostavlja značajniji trag na tim.

Novinari još uvijek očekuju i zvanični press pred početak prvenstva.

(Zvornicki.ba)