Pronađeno i oduzeto više pušaka u Srebrenici (FOTO)

0
Dvostruke krivične prijave za trojicu iz Kalesije koji su pelješili vikendice i posjedovali oružje
Pronađeno i oduzeto naoružanje

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica su, preduzimajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, operativnim radom na terenu, došli do saznanja da se na području opštine Srebrenica, u objektima koje koriste lica H.S. (1977) i V.Z. (1983), oba iz Srebrenice, nalazi određena količina oružja i municije.

Pronađeno i oduzetoviše pušaka u Srebrenici (FOTO)
Pronađeno i oduzeto naoružanje

Policijski službenici su 07.08.2018. godine, prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koriste lica H.S. i V.Z. pronašli i privremeno oduzeli automatsku pušku AP, poluautomatsku pušku PAP, lovačku pušku, lovački karabin, sredstva za vezivanje-lisice i određenu količinu municije različitog kalibra.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.