Traktorista se prevrnuo u Kamenici kod Zvornika, a u Prijedoru prevrtanje sa smrtnim ishodom

0
Traktorista se prevrnuo u Kamenici dok je u Prijedoru traktorist poginuo
FOTO: Arhiv-Ilustracija

aU zvorničkom naselju Kamenica juče je došlo do prevrtanja traktora. Jedna osoba zadobila je povrede koje se konstatovane u zvorničkoj bolnici. Iz Policijske uprave Zvornik nisu saopštili identitet traktoriste iz Kamenice. Nezvanično, traktorista se prevrnuo dok je vozio šljive.

Traktorista se prevrnuo u Kamenici dok je u Prijedoru traktorist poginuo
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Nažalost starac iz okoline Prijedora nije imao sreće prilikom prevrtanja traktora te je izgubio život.

Dragan Grbić (85) iz Ljeskara kod Prijedora poginuo kada je traktorom sletio s puta i prevrnuo se u kanal u Donjoj Ljubiji kod Prijedora.

Nesreća se desila u četvrtak, a za traktor su umjesto odgovarajuće prikolice bila zakačena zaprežna kola natovarena sijenom.

Prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo kada je otkazala kočnica na kolima koja su pogurala traktor i prevrnula ga. Mještani Ljeskara ispričali su da je nesrećni Grbić kobnog dana vozio sijeno sa svoje livade kako bi ga uskladištio.

– Sijeno je natovario na zaprežna kola jer nije imao prikolicu te ih je zakačio za traktor i povukao. U jednom momentu na prikolici je otkazala kočnica pa je ona usljed težine naglo ubrzala i pogurala u traktor u kanal – kazala je jedna mještanka Ljeskara ne želeći da joj pominjemo ime.

Prema njenim riječima, nesrećni Grbić pokušao je da skoči s traktora, ali nije uspio.

– Traktor ga je poklopio i na mjestu je ostao mrtav. Inače bio je star i slabije se i kretao pa vjerovatno zbog toga nije uspio da se spasi – kazala je ova mještanka Ljeskara.

Mještani Ljeskara kažu da je stradali Grbić živio sa sinom i snahom, dok mu je supruga ranije preminula. On još ima tri kćerke. Za njega svi mještani imaju samo riječi hvale i kažu da je bio dobar čovjek i vrijedan radnik.

– Čitav život bavio se poljoprivredom i držao stoku i od toga živio. Eto sudbina je htjela da život okonča radeći – kazao je jedan poznanik stradalog Grbića.

U Policijskoj upravi Prijedor, navodeći inicijale, potvrdili su da je Grbić poginuo kada je traktorom “IMT 539” sletio s puta u Donjoj Ljubiji.

– Uviđaj je obavljen u prisustvu mrtvozornika iz Doma zdravlja Prijedor koji je i konstatovao smrt D. G. U toku je istraga radi cilju utvrđivanja svih okolnosti i tačnog uzroka ove nesreće – rekli su u policiji ne navodeći više detalja.

Osim ove, tokom četvrtka i petka desilo se još nekoliko nesreća na putevima u BiH. Traktorista, čiji identitet nije saopšten, teže je povrijeđen kada se prevrnuo na njivi u selu Kamenica kod Zvornika. On je navodno vozio šljive u prikolici. U petak je zabilježena i saobraćajka u Banjaluci gdje je vozač “folksvagen džete” udario u banderu na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića. Nije saopšten njegov identitet niti da li je povrijeđen.

Biciklista

Biciklistkinja Božana Trninić (66) iz Banjaluke poginula je kada je udario kamion “mercedes” na putu Aleksandrovac – Bakinci kod Laktaša, saopštilo je banjalučko Okružno tužilaštvo. Za volanom “mercedesa” bio je Blago Grabovac (29) iz Mostara. Uzrok i način na koji se desila ova nesreća nije saopšten.

– Naložena je obdukcija tijela poginule žene radi utvrđivanja uzroka smrti – rekli su u tužilaštvu.

(Zvornicki/glassrpske)