Zvorničanin Bojan Matić pojačava slavni Virtus iz Rima

0
Malo košarkaške magije našeg Bojana Matića (VIDEO)
Bojan Matić u omiljenom položaju

Košarkaš Bojan Matić koji je izdanak zvorničke škole košarke ove sezone nastupit će u dresu nekad slavnog Virtusa iz Rima. Nakon nekoliko sezona u Italiji i nastupa za koledže, Matić dobija pravu priliku. O svemu ovome za portal Zvornicki.ba Matić je rekao:

matic bojan

Ugovor je potpisan na godinu dana, igrat ću i za tim Virtus Roma u seriji A2 i za njihove mlađe selekcije u20 koji igraju u najvišem rangu države Italije. Osjećaj je nevjerovatan. Možda ja još nisam svjestan kakvu sam priliku dobio, ali ću dati sve od sebe da je iskoristim.

Pokušat ću na što bolji način da se pokažem i u najboljem izdanju. Biće ovo jedno novo veliko iskustvo za mene kojem se od srca radujem i koje priželjkujem od malih nogu.

Matić je nakon naporne sezone u svom sada već bivšem Klubu na odmoru u Zvorniku. Uživa u porodičnom domu u Karakaju i krugu prijatelja s kojima je odrastao. Za Rim kreće u narednih 10 dana.

Podsjećamo da je Rimski Virtus pod logom sponzora “Banco di Roma”, sredinom 80-ih nizao najveće uspehe, uz dva pehara Serije A, osvojiši Kup šampiona 1984 i FIBA Kup Radivoja Koraća 1986, da bi sa imenom jednog od najuticajnijih italijanskih dnevnika, “Il Messaggero”, podigo “Žućkovu levicu” 1992. godine. Ipak, od 2015. tavori u Seriji A2, a prošle sezone je tek kroz plej-aut uspeo da sačuva status u drugom rangu italijanskog takmičenja. To je bio signal da uprava sa daleko većim ambicijama krene u letnji prelazni rok.

Zvorničanin Bojan Matić pojačava slavni Rimski Virtus

Nedavno je u Večni grad stigao Henri Sims, član Kremone, koji poseduje i solidno NBA iskustvo, a trenutno poslednji novajlija je Bojan Matić (18, 202cm), talentovani izdanak zvorničke Drine, koji je prošle godine kao pozajmljen igrač akademije San Đorđo Joniko igrao za Martinu, člana Serije C.

Bojan Matić je još jeda biser u nizu talentovanih Zvorničana koji puno lakše uspiju kada se udalje od Zvornika. Pored toga Bojan je primjeran mladić i učenik kako u Zvorniku, tako i nakon odlaska u Italiju.

Da bi se napredovalo neophodan je stalni rad na sebi.

(Zvornicki.ba)