Drina na prvom gosotvanju u sezoni osvojila bod

0
Drina na prvom gosotvanju u sezoni osvojila bod
FTO: SportDC

Fudbaleri Drine iz Zvornika još jednom su se pokazali kao neugodan protivnik Rudar Prijedoru, izabranici trenera Veljka Cvijetinovića prošle sezone usporili su “rudare” u trci za titulom sa Zvijezdom-09 iz Etno sela Stanišića, a na početku ove kući nose zaslužen bod.

Drina na prvom gosotvanju u sezoni osvojila bod
FTO: SportDC

Jesenja premijera u Gradu na Sani je završila bez pogodaka, a zadovoljniji svakako mogu da budu Zvorničani koji kući nose zaslužen bod.

Trener Drine Veljko Cvijetinović se ne slaže sa uvodom ovog teksta preuzetog od portala SportDC. Cvijetinović je za portal Zvornicki.ba o jučerašnjoj utakmici u Prijedoru rekao:

Prva utakmica na otvaranju prvenstva, uvjek je teška. Protivnik sa dosta izmenjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu, kao i mi. Ušli smo u utakmicu sa dosta nesigurnosti u pasu što je uticalo na tečnost u protoku lopte.

Imali smo dosta situacija gdje nam je nedostajalo koncetracije u poslednjem pasu da ozbiljnije ugrozimo gol protivnika. Najbolju priliku na utakmici imao je Damjanović u 80 minutu kada je lopta izbačena sa gol linije.

Protivnik nije stvorio niti jednu pravu šansu .Mogli smo i morali mnogo više u ovoj utakmici. Dosta igrača je odigralo ispod nivoa za Prvu ligu.

Utakmicu Drina-Slavija posmatrao i Miroslav Stevanović
Veljko Cvijetinović

U ovoj utakmici ponovo su se iskazali; Jokić, Trifković, Ninić. Mlađahni Damjanović i Čirak su zbog neiskustva propustili prilike da budu junaci utakmice. Ostaje žal za sva tri boda. Okrećemo se utakmici protiv Modriče, gdje nemamo pravo na kiks.

U ovoj utakmici nismo mogli računati na povređenog Majlovića i Jevtića(kartoni), Spasojevića nije imao pravo nastupa.To nam je dosta otežalo situaciju. Rekao je Cvijetinvoić po povratku u Zvornik.

Trener Prijedorčana Nedžad Žerić ima još mnogo posla da sve kockice složi u mozaik, a i ovaj meč je pokazao da “rudari” kubure sa neefikasnošću. Realizacija je najveći problem zeleno-crnih koji su u najavi utakmice toga bili i svesni.

Da nesreća nikada ne ide sama jean od najiskusnijih fudbalera Rudar Prijedora i prvi izbor u napadačkom redu Rastko Rokvić teže se povredio u 65. minutu, umesto njega je ušao Boban Živanić. Kolima hitne pomoći je odvezen u bolnicu gde će obaviti dodatne preglede da se ustanovi stepen povrede, ali po svemu sudeći i on će propustiti naredne utakmice za bodove što će da bude veliki hendikep za Rudar Prijedor. Prenosi SportDC.

Rudar Prijedor – Drina (Z) 0:0

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 300. Sudija: Velimir Drinić (Modriča) 6,5. Žuti kartoni: Gavranović (Rudar Prijedor), Blagojević (Drina).

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović 7, Lajić 6,5, Kovačević 6,5, Rokvić 6 (od 65. Živanić -), Gavranović 6,5, Crnomarković 6, Mrkić 6 (od 60. D. Marmat 6), Rosić 6, Lezić 6, Sajak 6, Davidović 6,5.

DRINA (Z): Bogićević 7, Trifković 6,5, Ninić 6, Grahovac 6, Ilić 6 (od 58. Damjanović 6), Mitrović 6, Blagojević 6,5, Marković 6 (od 75. Čirak -), Stupar 6 (od 58. Krstić 6), Jokić 6, Molerović 6.

Igrač utakmice: Marko Bogićević (Drina).