Za tri dana akcije policija kaznila 29 vozača pod dejstvom alkohola

0
Danas i sutra pojačana kontrola saobraćaja u Zvorniku, akcent na alkohol, droge i opijate
FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave Zvornik, u dane 09/10 i 11/12.08.2018. godine, policijski službenici preduzeli su pojačane aktivnosti sa ciljem kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu lica koja učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i opojnih droga u organizmu.

Za tri dana akcije policija kaznila 29 vozača pod dejstvom alkohola
FOTO: Ilustracija

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 287 učesnika u saobraćaju, od kojih je 66 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 251 učesnik je podvrgnut kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 29 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod dva (2) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, koji su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka. Pored toga, evidentirano je i 37 ostalih prekršaja.

Za proteklih sedam mjeseci tekuće godine, na području PU Zvornik iz saobraćaja je isključeno 539 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i 21 učesnik zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

(Zvornicki.ba)