Da li će se FK Drina Zvornik kreditno zadužiti bez odluke Upravnog odbora Kluba!?

0
Oglasio se Željko Nestorović, bivši šef omladinskog pogona FK Drina Zvornik, teške optužbe na račun predsjednika Miće Jevtića
Struka Kluba Kostić-Cvijetinović (Arhiv) Predmet sporenja Jevtić-Nestorović

Najbolji strijelac svih vremena FK Drina Zvornik, Aco Kostić izjavio je za portal Zvornicki.ba da bi se Skupština grada Zvornik mogla obavezati na finansijski kredit za FK Drina Zvornik iako odluku o zaduživanju Kluba nikad nije potvrdio Upravni odbor ili Skupština FK Drina Zvornik.

Da li će se FK Drina Zvornik kreditno zadužiti bez odluke Upravnog odbora Kluba!?
Aco i Stevo Kostić prate saku utakmicu Drine

Na sjednici Skupštine grada Zvornik koja je planirana za četvrtak 16.augusta naći će se i tačka na kojoj će odbornici razmatrati kreditno zaduženje FK Drina Zvornik. Na ovu informaciju prvi je reagovao Aco Kostić koji se odlučio obratiti zvorničkoj sportskoj javnosti putem medija.

“Ja kao član Upravnog odbora FK Drina Zvornik nisam imao prilike glasati za odluku o kreditnom zaduženju Kluba. Više sam o tom kreditu čuo iz priča po zvorničkim kafićima nego u Klubu i njegovim organima. Prilikom jedne sjednice imali smo priliku da dobijemo informaciju o pripremi za kreditno zaduženje FK Drina u Zvornik radi prevazilaženja teške finansijske situacije i zatvaranja svih dugova Kluba.

Kako je donijeta Odluka o kreditnom zaduženju, koju treba potvrditi Skupština grada, čija je to inicijativa, organima Kluba nije poznato jer nema pisanog traga. Odgovorno tvrdim da sjednice Upravnog odbora sa takvom tačkom i Odlukom nije bilo. Ovo je nastavak šoua koji je zmaislio Mićo Jevtić iz njemu poznatog razloga”. Kaže Kostić i nastavlja:

Nakon što je Drinu sveo na odlike seoskog kluba, rastjerao prošlogodišnji tim, sada je na redu i finansijski krah. Koji je tačan razlog zduženja Kluba, zbog čega Drini to treba kredit, ima li plana utroška tih sredstava, gdje je više od 100 hiljada KM potrošeno u 2018.godini? Šta je garancija, koliki je tačan dug FK Drina, ko gaje napravio i kada, zašto nije bilo 6 godina Skupštine Kluba!? Sve su ovo pitanja na koja treba odgovoriti, pa onda razmišljati o kreditnom zaduživanju radi investicije i rješenja problema. Ovim putem želim pozvati čelnike našeg grada da zaštite Drinu i ne dopuste gašenje jednog od simbola ovog grada i regije. Rekao je Kostić.

Skupština grada Zvornik planirana je za četvrtak 16.augusta.

(Zvornicki.ba)