Fočak snimao susret s medvjedom u Perućici (VIDEO)

0
Fočak snimao susret s medvjedom u Perućici (VIDEO)
FOTO: Ilustracija

Poznati fočanski planinar Ognjen Miličević imao je “bliski” susret sa medvjedom u prašumi Perućica, koji je zabilježio kamerom. Podijelio je to na svom Facebook profilu uz poruku “U životu se čuvajte prijatelja, a ne životinja”, što je izazvalo pravu salvu reakcija i komentara.

“Bio sam na svega nekoliko metara od medvjeda, tako blizu mu nikad niko nije prišao. U tom momentu me “spucao” adrenalin i htio sam skroz da mu priđem. Tek me kasnije malo strah uhvatio kad se sve završilo, kad sam razmislio šta se moglo desiti da je krenuo na mene. Srećom nije”, kazao za Klix.ba Ognjen Miličević.

Dodaje da u prašumi ima veliki broj medvjeda, ali da je ovo njegov prvi susret. Ranije je sličan susret imao sa vukom, na svega nekoliko metara, ali tad kod sebe nije imao telefon da to zabilježi.

Inače 30-godišnji Ognjen radi kao skiper u poznatom rafting kampu Highlander u Bastasima kod Foče, a rekreativno se bavi planinarenjem, brdskim biciklizmom, lovom, ribolovom te voli sve što je vezano za prirodu i zdrav život.

Fočak snimao susret s medvjedom u Perućici (VIDEO)
FOTO: Ilustracija

Milličević je od ranije poznat kao jedan od najboljih promotora prirodnih ljepota u okruženju Foče, obožava planinske vrhove, prašumu Perućicu, planinska jezera i druge ljepote, te uživa u biciklističkim turama Nacionalnog parka Sutjeska, prelijepim pejzažima i vidikovcima, a video pokazuje da očito uživa i u susretu sa životinjima od kojih bi mnogi bježali “glavom bez obzira”.