Sarajlija u Goraždu počeo s “poljoprivredom”, no berbu nije dočekao zbog hapšenja

0
Zaplijena marihuane u okolini Loznice, uhapšeni zasadio 171 stabljiku marihuane
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Odsjeka za organizovani kriminal i droge MUP-a Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, na osnovu operativnih saznanja, na lokalitetu Vranovine (Grad Goražde) pronašli su 25 zasada biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Sarajlija u Goraždu počeo s “poljoprivredom”, no berbu nije dočekao zbog hapšenja
FOTO: Ilustracija

Na pres-konferenciji u MUP-u BPK Goražde, kojoj su prisustvovali kantonalni tužilac Predrag Golubović i šef Odsjeka za organizovani kriminal i droge MUP-a BPK Goražde Elvedin Hubanić, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku Mirsad Kamenica kazao je da su policijski službenici Odsjeka za organizovani kriminal i droge Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, zajedno sa kantonalnim tužiocem te uz asistenciju policijskih službenika Jedinice za podršku, u blizini lokaliteta gdje se nalazi pomenuti zasad, zatekli osobu inicijala P.A. iz Sarajeva.

U razgovoru sa policijskim službenicima, P.A. je priznao da je on zasadio i uzgajao navedene biljke.

Nakon uviđaja, pomenute biljke, kao i predmeti koji su korišteni kod zasada i uzgoja biljki su izuzeti. U Goražde je često odlazio pod izgovorom da se odlučio baviti poljoprivredom i voćnim zasadima.

Privremeno oduzete materije biće dostavljene na vještačenje Centru za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja FUP-a Sarajevo, a nakon obavljenog vještačenja u Kantonalnom tužilaštvu Goražde.

P.A. je lišen slobode i protiv njega će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

(fokus)