Zvorničke knjižare spremne za novu školsku godinu

0
Zvorničke knjižare spremne za novu školsku godinu

Zvorničke knjižare spremno dočekuju novu školsku godinu, do koje je ostalo nešto malo više od dve sedmice. Zavod za udžbenike u osnovnoj školi „Sveto Sava“ i knjižara Bane u ponudi imaju bogat izbor školskog pribora kao i udžbenike za sve razrede osnovnih škola.

Zvorničke knjižare spremne za novu školsku godinu

Portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Dejan Kerleta rekao je da Zavod aktivno radi na pripremi udžbenika i svega što je potrebno za školsku 2018/19 godinu.

„Veliki broj udžbenika je već u prodaji, trenutno je u štampi čitanka za sedmi, osmi i deveti razred, kao i udžbenik istorije za deveti. Ovi udžbenici učenicima će biti dostupni do početka naredne sedmice rekao je Kerleta

On je istakao da u ovoj školskoj godini štampano nekoliko novih udžbenika kao što je: Likovna kultura , radni list uz udžbenik Srpski jezik i jezička kultura za četvrti razred, Likovna kultura, Poznavanje prirode, radni list uz udžbenik Srpski jezik i jezička kultura za peti razred.

„Njemački jezik za šesti razred (udžbenik, radna sveska i priručnik za nastavnike) takođe je u pripremi, kao i Priručnik za nastavnike likovne kulture od šestog do devetog razreda“

Prema podacima koje smo dobili od portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, najskuplji udžbenici su za osmi i deveti razred , za koje je potrebno izdvojiti 163 odnosno 152 KM .

„ Cijena kompleta za treći razred sa udžbenicima engleskog jezika i pravoslavne vjeronauke iznosi 104 KM, za četvrti razred – 95 KM, peti – 93,50 KM, šesti – 130 KM, dok je za udžbenike za sedmi razred potrebno izdvojiti 134 KM“.

Prema riječima Zorice Ćetković iz knjižare Bane za školski pribor roditelji čija dijeca idu u treći, četvrti ili peti razred potrebno je dodatno još izdvojiti oko 30 KM za školski pribor dok se cijena ranaca kreće od 30 do 60 KM.

Zvorničke knjižare spremne za novu školsku godinu

Prema svemu navedenom roditeljima je potrebno da izdvoje od 150 do 200 KM za džbenike i školski pribor zavisno od razreda koje dijete pohađa, bez neophode odjeće i obuće. Neki roditelji, se snalaze tako što nabavljaju polovne knjige za svoju dijecu.

Ono što je bitno naglasiti je da će Vlada Republike Srpske i ove godine obezbediti udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole.

(radiosovit)