Postavljeni stacionarni radari u Milićima (FOTO)

0
Blokirana nabavka radara za MUP RS

Do kraja avgusta trebalo bi da budu stavljena u funkciju dva stacionarna radara na području opštine Milići, jedan u ulici Cara Dušana – u centru Milića, a drugi u naselju Dubnički Most, na magistralnom putu M19 – potvrdio je direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović.

Postavljeni satacionarni radari u Milićima (FOTO)

Radović napominje da su radari nabavljeni iz sredstava osiguranja pri registraciji automobila, od čega je jedan odsto namijenjeno za sprovođenje Strategije za bezbjednost saobraćaja.

Radove izvodi banjalučka firma „MRG eksport-import“, iz koje ističu da je riječ o automatskim i radarima najsavremenije generacije, koji se koriste i u Engleskoj, Americi i u Australiji.

Podsjećamo, i grupa građana naselja Dubnički Most (opština Milići) još 2012. godine uputila je inicijativu nadležnim opštinskim i entiteskim organima za postavljanje stacionarnog radara u ovom mjestu, kako bi bezbjednost mještana, u prvom redu djece, bila podignuta na viši nivo.

Postavljeni satacionarni radari u Milićima (FOTO)
FOTO: Boris G.

Ranije smo pisali detaljnije o stacionarnom radaru na ulazu u Zvornik iz pravca Karakaja koji se nalazi u zvorničkim B-blokovima. O puštanju radara u funkciju, javnost će biti pravovremeno informisana.

Izvor: Magic.ba