Svađa komšija prerasla u tuču, jedan smrtno stradao

0
Pretučeni policajci u Loznici, uhapšeno dva muškarca i maloljetnik
FOTO: Ilustracija

U sarajevskom naselju Hrasno Brdo, u ulici Milinkladska, danas oko 17 sati je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Svađa komšija prerasla u tuču, jedan smrtno stradao

Kako saznaje Radiosarajevo.ba, najprije je došlo do svađe i tuče između dvojice komšija, a onda se u slučaj uključio sin od jednog.

Nakon kraćeg verbalnog sukoba, sin je udario muškarca koji se prepirao s njegovim ocem. Ubrzo je na mjesto događaja stigla ekipa Hitne pomoći Kantona Sarajevo koja je konstatovala smrt kod muškarca.

Na mjestu događaja se nalaze ekipe Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a) koje vrše uviđaj, a otac i sin su privedeni na saslušanje.

Portparolka MUP-a KS potvrdila je za Klix.ba kako se u ulici Milinkladska desio incident, ali kako će imati više informacija nakon završetka policijskog uviđaja.

Prema pisanju Faktora od komšija koje su zatekli na mjestu događaja saznau kako je između ubijenog Ćesira i Enesa Bašalića, te njegovog oca, već duže vrijeme bilo netrpeljivosti, navodno zbog puta između njihovih kuća.

Malobrojne komšije koje su pristale razgovarati s novinarima, pod uslovom da im ne objavljujemo ime, kazale su nam kako su se oko 17 sati najprije posvađali Azem i Enesov otac.

– Enes je valjda krenuo na posao, kada ga je otac pozvao. On se automobilom zaletio i udario Azema, te ga bukvalno prilijepio za zid, a potom ga je njegov otac navodno dokrajčio lopatom – kazao nam je jedan od komšija.

Komšije su, kako su nam kazale, u šoku nakon ovog incidenta i u nevjerici da se to dogodilo u njihovoj mahali.

Na mjestu događaja zatekli smo policajce MUP-a Kantona Sarajevo koji obavljaju uviđaj, kao i vozilo šlep službe kojim je automobil odvezen. Na teren je izašao i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Treća Policijska uprava je, kako nam je potvrđeno, u 16.30 sati zaprimila prijavu da je u ulici Milinkladska došlo do svađe između B. S. i Ć. A., te je na mjesto događaja odmah upućena policijska patrola.

U prvoprikupljenim obaviještenjima, kako navode iz policije, utvrđene su činjenice na osnovu kojih se sumnja da je B. E., vozilom “renault clio”, u namjeri da ga povrijedi udario Ć. A. (43), koji je od zadobijenih povreda na licu mjesta preminuo.

– Istog dana u 20.45 sati, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uhapsili su B. E. (22), dok je B. S. (50) uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje – saopćeno je iz MUP-a KS.

Izvor: Faktor i Nezavisne