Bezjednost na području Policijske uprave Zvornik zadovoljavajuće

0
Bezjednost na području Policijske uprave Zvornik zadovoljavajuće
FOTO: Arhiv

Na danas održanoj konferenciji za štampu na kojoj su prezentovani rezultati rada PU Zvornik za jul mjesec, načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović je istakao da je na osnovu svih pokazatelja i podataka ukupno stanje bezbjednosti na području ove policijske uprave stabilno i zadovoljavajuće sa povoljnim bezbjednosnim ambijentom.

Bezjednost na području Policijske uprave Zvornik zadovoljavajuće
FOTO: Arhiv

Načelnik Sektora policije Vladan Vasilić je rekao da je stanje po pitanju javnog reda i mira u proteklom mjesecu zadovoljavajuće. Javni red i mir je narušen u 56 slučajeva , pri čemu je počinjeno 67 prekršaja, što je manje za tri prekršaja u odnosu na isti period prošle godine. On je dodao da su u julu na području ove uprave evidentirane 52 saobraćajne nezgode, što je manje za osam saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti mjesec iz prošle godine.

„Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda , jedna je bila sa poginulim lice, jedna sa teško povrijeđenim, dok je 14 saobraćajnih nezgoda bilo sa lakše povrijeđenim licima“, rekao je Vasilić. Prema njegovim riječima, policija je u julu kontrolisala 2.916 vozila i vozača, evidentirala 1.121 prekršaj i izdala 1.044 prekršajna naloga. Vasilić je dodao da je iz saobraćaja isključeno 25 vozila i 59 vozača, od kojih su 44 bila pod dejstvom alkohola.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da je u julu na području ove uprave evidentirano 61 krivično djelo, što je manje za 14 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada ih je bilo 71. „Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijet je 57 izvještaj protiv 49 lica“, rekao je Savić i istakao da su najbrojnija krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta kojih je bilo 52, što je za 16 manje nego u istom mjesecu prošle godine. Savić je podsjetio da je materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila 104.312 KM.

(radioosvit)