Kalesijski Medžlis organizovao manifestaciju “Dani povratka” za članove svog medžlisa

0
Kalesijski Medžlis organizovao manifestaciju

Medžlis Islamske zajednice Kalesija u saradnji sa BZK Preporod Osmaci, a pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, i ove godine organizuju kulturno-vjersku manifestaciju “Dani povratka 2018”.

Kalesijski Medžlis organizovao manifestaciju "Dani povratka" za članove svog medžlisa

Manifestacija “Dani povratka 2018” je započela vjersko-kulturnom svečanošću na lokalitetu dovišta “Pašin put – Orlić”, a nastavit će se održavanjem vjersko-kulturnih i sportsko-zabavnih sadržaja u povratničkim džematima Šeher, Caparde i Mahala, koji teritorijalno pripadaju manjem bh entitetu.

Centralna svečanost manifestacije planirana je na dan povratka, 24. augusta, kada će se na Mahali održati bajramska akademija.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane na kulturno-vjerske svečanosti, koje će se održati prema predviđenom rasporedu u sljedećim terminima:

17.8.2018. (petak) – džemat Šeher, vjersko-kulturna svečanost, džamija, nakon akšam-namaza,

18.8.2018. (subota) – džemat Caparde, vjersko-kulturna svečanost, mekteb Kusonje, 12.00h,

19.8.2018. (nedjelja) – džemat Mahala, sportsko-zabavni program, turnir u malom fudbalu, sportski poligon na Mahali, 15.00-22.00h,

24.8.2018. (petak) – Mahala, Bajramska akademija, 20.00h.

MIZ Kalesija, preuzeto sa portala www.nkp.ba

Sve ovo Medžlis IZ nije poslao medijima van Kalesije odnosno medijima u Zvorniku i Podrinju. Zašto su se iz kalesijskog Medžlisa odlučili povratak svesti na jedan Medžlis i odreći se suradnje sa drugim medžlisima i organizacijama koje rade na povratku samo je njima poznato.