Za Bajram 78-godišnjak slavio pucajući iz vatrenog oružja pa ranio 20-godišnjeg mladića na Kula Gradu

0
Ukrao pištolj, a onda hodao kroz selo i pucao
FOTO: Ilustracija

Često se najevći praznici na ovim prostorima proslavljaju pucanjem iz vatrenog oružja u vazduh. Danas je jedno takvo slavljenje zamalo završilo kobno na Kula Gradu. U nastavku prenosimo tekst o nemilom događaju na Kuli.

Za Bajram 78-godišnjak slavio pucajući iz vatrenog oružja pa ranio 20-godišnjeg mladića na Kula Gradu

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, priveli su u službene prostorije lice inicijala M.P. (1940) iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

Naime, Policijskoj stanici Zvornik, 21.08.2018. godine, prijavljeno je da je u mjestu Kula Grad, grad Zvornik, lice M.P. pucalo iz vatrenog oružja, prilikom čega je dvadesetdvogodišnji mladić zadobio tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili policijski službenici PU Zvornik. Povrijeđeno lice je prevezeno u Dom zdravlja Zvornik radi ukazivanja ljekarske pomoći.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

(Zvornicki.ba)