Od uboda stršljena i sigurne smrti Ljubomira iz Srbije spasile dvije Zvorničanke

Stršljen usmrtio muškarca, u trenutku uboda bio sa djecom u šumi
FOTO: Ilustracija

Ljubomir Đukić iz Kule u Srbiji umalo je izgubio život vozeći se ove nedjelje iz Zvornika prema Bijeljini kada mu je kroz prozor automobila, iznenada uletio stršljen i nanio ubode. Prema riječima Ljubomira, ubrzo je usporio sa automobilom i osjetio velike bolove koji su prerastali u gušenje. U automobilu sa Ljubomirom bila je supruga i dvoje djece.

Od uboda stršljena i sigurne smrti Ljubomira iz Srbije spasile dvije Zvorničanke
FOTO: Ilustracija

Srećom pored puta je vidjeo dvije žene koje su stojale pored auta, vjerovatno pokvarenog. Stao je pored njih i rekao im šta se desilo i zamolio da ga voze u najbližu hitnu pomoć. Jedna od žena predstavila mu se kao uposlenica zvorničke bolnice te je uz asistenciju druge žene Ljubomiru pružila prvu pomoć. Odmah potom su pozvale Hitnu koja je stigla u rekordnom roku i odvezla Ljubomira u hitnu. Mlađa gospođa od dvije spasiteljice povezla je automobil Ljubo ira i porodicu mu do bolnice.

Kako Ljubomir kaže u bolnici su ga prihvatili kako se poželjeti samo može, liječen je i nadgledan narednih 24 sata. Sutradan je otpušten i poslan nazad kući u Srbiju uz prethodno provedene sve obavezne procedure za pacijenta koji dobije ubode stršljena. .

U svemu tome Ljubomir nije zapamtio ime nit uzeo kontakt telefon od svojih spasiteljica. Danas nam se javio sa ovom pričom i zamolio da se iste gospođe jave putem facebooka, ili portala Zvornicki.ba kako bi im se dodatno zahvalio na pomoći i najvjerovatnije spašenom životu zahvaljujući njihovim sposobnostima.

Od uboda stršljena i sigurne smrti Ljubomira iz Srbije spasile dvije Zvorničanke
Ljubomir u zvorničkoj bolnici

Sve ovo nam je ispričao Ljubomir, a mi iz redakcije Portala Zvornicki.ba ponosni smo na naše sugrađanke koje su pravovremeno i tačno reagirale kako bi ispunile svoju ljudsku dužnost biti čovjek.

Mogu nam se javiti putem facebook poruakama u inbox ili komentar, kako god žele da ih spojimo sa zahvalnim Ljubomirom.

(Zvornicki.ba)