Prilikom pretresa u Zvorniku pronađeno više vrsta droga i eksplozivno punjenje (FOTO)

Pronađena droga kod teško pijanog vozača kontrolisanog u Karakaju
Arhiv

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su, preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, izvršili pretres objekata i vozila koje koristi lice I.K. iz Zvornika, prilikom čega je pronađena određena količina opojne droge.

Prilikom pretresa u Zvorniku pronađeno više vrsta droga i eksplozivno punjenje (FOTO)
Pronađene kesice prilikom pretresa

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Zvornik, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva, 23.08.2018. godine, izvršen je pretres kuće i vozila koje koristi lice I.K. u mjestu Zvornik, kojom prilikom su pronađene i oduzete tri pvc kesice u kojima se nalaze sjemenke zelene boje koje asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Pronađene su i dvije pvc kesice u kojima se nalazi biljna materija zelene boje koja asocira na opojnu drogu marihuanu, list papira u koji je umotana bijela praškasta materija, pet pvc kesica u kojima se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, tri mrvilice, jedna detonatorska kapisla i jedno eksplozivno punjenje.

Prilikom pretresa u Zvorniku pronađeno više vrsta droga i eksplozivno punjenje (FOTO)
Pronađeno prilikom pretresa

Zbog postojanja sumnje da su počinjena krivična djela „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, nad licem I.K. je izvršena kriminalistička obrada, a protiv kojeg će, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog počinjenih krivičnih djela.

(Zvornicki.ba)