Bez prvačića u područnim školama Liplje i Kula Grad dok je u Malešiću upisan jedan prvačić

0

U matičnoj Osnovnoj školi  „Petar Kočić“ u Kozluk  upisano je ukupno 50 prvačića,  koji će nastavu pohađati u odeljenjima u Kozluku, Tršiću, Skočiću i Malešiću. Slavica Milić direktorica Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Kozluka istakla je jedan interesantan,ali i zabrinjavajući podatak.

 

Bez prvačića u područnim školama Liplje i Kula Grad dok je u Malešiću upisan jedan prvačić
Škola u Liplju

„ Ove godine imamo samo jednog prvačića u Malešiću i on će  nastavu pohađati i sa ostalih 12 učenika iz starijih razreda. Zbog malog broja učenika, učitelji rade u kombinovanim odeljenjima, prvi i drugi razred idu zajedno kao i treći i četvrti, dok petog razreda nažalost nemamo istakla je Milić. Ona je  poželela svim prvačićima, učenicima kao i kolegama srećan početak nove školske godine, 3 septembra.

U Osnovnu školu „Sveti Sava“ u školsku 2018/19 godinu upisano je 147 učenika u centralnoj školi, što se tiče područnih odeljenja na Diviču je upisano tri učenika,  Snagovu pet, a Liplje i Kula grad nemaju upisanih prvačića rekao je Radomir Petrović direktor Osnovne škole „Sveti Sava“.

U gradskoj osnovnoj školi organizovan je svečani tradicionalni prijem za učenike koji će u septembru po prvi put sjesti u đačke klupe.

Direktor škole Radomir Petrović rekao je da će ovu školu, u školskoj 2018/19 godini, pohađati ukupno 147 prvaka. „U odnosu na prošlu školsku godinu, ove je upisano jedno odjeljenje više prvačića u centralnoj školi, a koji će biti raspoređeni u pet odjeljenja. „Njihovi stariji drugari za njih su pripremili prigodan program kroz igre i recitacije“ rekao je Petrović.

Današnja manifestacija upriličena je sa ciljem da se najmlađi učenici upoznaju sa učiteljicama koje će ih voditi narednih pet godina, kao i sa drugarima, odosno da se upoznaju sa školom i da im se ona približi.

(Osvit)