Zvorničanin bježao od policije u Gackom u ostavljenom automobilu pronađeno 60 kg droge

0
U Malom Zvorniku uhapšen 36-godišnjak zbog kilograma marihuane koju je držao kod kuće u džaku
FOTO: Ilustracija

Gatačka policija je u ponedjeljak, u ranim jutarnjim časovima, osujetila nedozvoljenu trgovinu 73 pakovanja marihuane, koja je najvjerovatnije na područje gatačke opštine stigla iz pravca Crne Gore, a bila povezena u pravcu Zvornika, za šta su osumnjičeni Zvorničanin Marko Milićević (25) i Crnogorac V.Č.

Zvorničanin bježao od policije u Gackom u ostavljenom automobilu pronađeno 60 kg droge

Milićević je uhapšen, a za Crnogorcem se se još traga i raspisana je potjernica.

Njih dvojica su uspjeli pobjeći policiji na putu Gacko – Foča, jer su, nakon što su ugledali policajce, okrenuli automobil folksvagen pasat nazad prema Gacku i ostavili ga u selu Miholjače.

Kada je policija stigla do Miholjača, vozač i suvozač su već bili u bjekstvu, pa je policija pronašla napušten automobil, u kojem su pretresom pronašli 73 celofanska pakovanja droge.

“S obzirom na operativna saznanja da se automobil koristi za prevoz droge, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge PU Trebinje su izvršili pretres, prilikom čega su pronađena 73 celofanska pakovanja zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, a koja su bila upakovana u tri vreće – dvije jutane i jednu platnenu”, saopšteno je kratko u Policijskoj upravi Trebinje.

Daljim rasvjetljavanjem događaja policijski službenici su stekli osnov sumnje da su počinioci krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga lica M.M. iz Zvornika i V.Č., državljanin Republike Crne Gore, protiv kojih će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nakon kompletiranja predmeta.

Operativnim saznanjima policija je došla do Milićevića, kojeg je lišila slobode, a za Crnogorcem je raspisana potjernica.

Nezvanično saznajemo da droga još nije izvagana, ali se pretpostavlja da je u pitanju oko 60 kilograma marihuane, jer je svako pakovanje teško nešto manje od jednog kilograma.

(Nezavisne)