Podrška za vantjelesnu oplodnju od gradske administracije Zvornik u visini od 20 hiljada KM

0
Javna rasprava o izmjeni Regulacionog plana

Gradska uprava Zvornik raspisala je Javni konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 20.000 KM.

Podrška za vantjelesnu oplodnju od gradske administracije Zvornik u visini od 20 hiljada KM

Pravo na dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje mogu ostvariti porodice koje su obavile dvije procedure na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja priznate od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, porodice koje su finansirale dvije procedure iz sopstvenih sredstava i koje imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Zvornika.

Konkurs je objavljen na oglasnoj tabli Gradske uprave Zvornik i zvaničnoj internet stranici www.gradzvornik.org .

Zahtjev za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje može se podnijeti do 13. septembra 2018. godine.

Gradska uprava Zvornik osam godina zaredom izdvaja sredstva za ovu namjenu, što je jedna od mjera u okviru pronatalitetne politike. U prethodnih sedam godina za ove namjene izdvojeno je 150.000 maraka. Sredstva su koristila 34 bračna para i rođeno je 9 beba.

Pored sufinansiranja jedne procedure vantjelesne oplodnje, iz budžeta Grada Zvornika godišnje se izdvaja oko 80.000 KM za prvo i drugo rođeno dijete kada je majka nezaposlena (jednokratno u iznosu od 200 KM), kao i za treće i četvrto rođeno dijete (jednokratno u iznosu od 500 KM).

Sve informacije mogu se dobiti i putem telefona br. 056/232-345.

http://www.gradzvornik.org/2018/08/30/javni-konkurs-za-dodjelu-novcanih-sredstava-za-sufinansiranje-troskova-jedne-procedure-asistirane-reprodukcije-vantjelesne-oplodnje-2/