Drina danas dočekuje Slobodu iz Mrkonjića, pobjedom hvata priključak za vrh tabele

0
Drina kiksala protiv fenjeraša Slobode i našla se na putu za niži rang
FK Drina 2018/2019 - Tim koji je započeo sezonu i u 10 odigranih kola sakupio 4 boda

U Zvorniku će se danas u okviru četvrtog kola prve lige RS sastati fudbaleri domaće Drine i Slobode iz Mrkonjić Grada. Nakon tri kola fudbaleri Drine ne znaju za pobjedu. Danas se očekuje jurnjava na prvu pobjedu i dobar fudbal.

Drina danas dočekuje Slobodu iz Mrkonjića, pobjedom hvata priključak za vrh tabele

Napadačku igru i pobjedu najavljuje prvi čovjek stručnog štaba FK Drina Zvornik Veljko Cvijetinović. O današnjoj utakmice Cvijetinović je za portal Zvornicki.ba rekao:

Utakmica koja nam puno znači u rezultatskom smislu. Nemamo pravo na kiks, tako da će ljubitelji fudbala u Zvorniku vidjeti jednu ofanzivnu Drinu koja će pokušati da postigne što više golova na ovoj utakmici.

Nemamo krizu igre i stvaranja šansi, ali mladost i slabija koncentracija donose probleme u završnici napada. Drina sa ovom pobjedom hvata priključak za vodećim ekipama i ulazi mirnije u nastavak prvenstva. A obećvamo da ćemo sve od sebe dati da tako i bude. Rekao je Cvijetinović.

Nakon tri odigrana kola Drina ima dva boda i nalazi se na osmoj poziciji šampionata dok je Sloboda sa bodom više  i jednu poziciju više. Lider šampionata je novi prvoligaš Sloga iz Crnjelova sa 9 osvojenih bodova i stoprocentnim učinkom.

(Zvornicki.ba)