Radar “Dual” narednih mjesec dana u blizni Zvornika

Radarski sistem
FOTO: Ilustracija

U blizini Zvornika stigao je najsavremeniji uređaj za mjerenje brzine radarski sistem “Dual” koji će se narednih mjesec dana zadržati na području Policijske uprave Bijeljina. Može se očekivati da naredni mejsec “Dual” gostuje na području PU Zvornik.

Radar "Dual" narednih mjesec dana u blizni Zvornika

Na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave (PU) Bijeljina, u narednih mesec dana kontrola brzine kretanja vozila, između ostalog, vršiće se i pomoću savremenog radarskog sistema ‘Dual’. To je savremeni radarski sistem koji može da meri brzinu u više saobraćajnih traka u oba pravca, bez obzira na doba dana i vremenske prilike.

-“Od 01. septembra do 30. septembra 2018. godine, kontrola brzine kretanja vozila vršiće se preko radarskog sistema ‘Dual’, uređaja koji ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče. Ovaj radarski sitem meri brzinu u više saobraćajnih traka u oba pravca, bez obzira na doba dana i vremenske prilike.

Apelujemo na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja, da brzinu kretanja prilagode stanju i uslovima puta, te da ne započinju vožnju pod dejstvom alkohola. Vozite polako i oprezno i ne dozvolite sebi da zbog neprilagođene brzine postanete deo crne statistike”, – saopšteno je iz PU Bijeljina.

(Radiobambi)