Zvornička Super žena obilježila godišnjicu rada (FOTO)

0
Zvornička Super žena obilježila godišnjicu rada (FOTO)

Jedna od najeljepših priča u Zvorniku protekle godien vezana je zasigurno za Super ženu. Projekat Super žena je formiranje socijalnog preduzeća uz investiranje stranih fondacija kroz domaću organizaciju “Mozaik”. U Domu omladine Zvornik, Super žena je svečano obilježila godinu dana rada sa svojim prijateljima.

Zvornička Super žena obilježila godišnjicu rada (FOTO)

Zvorničanke predvođene uvijek aktivnom Tamarom Jović uspjelu su sa svojom idejom nametnuti se “Mozaiku” i dobiti neophodna sredstva za početak biznisa. Danas je Super žena respektabilno preduzeće koje pruža uslugu čišćenja i održavanja stanova, poslovnih prostora, preduzeća, zgrada.

Zvornička Super žena obilježila godišnjicu rada (FOTO)

Nakon registracije socijalnog preduzeća koje se razlikuje od običnog po tome što nema profita. Super žena svu ostvarenu zaradu ulaže u dalji razvoj preduzeća i ne postoji dividenda. Trenutno Super žena zapošljava petoro koje dolazi iz socijalno osjetljivih kategorija. Žene starije od 40 godina i teško dolaze do posla kroz projekat Super žena pronašle su stalno zaposlenje kroz koje ostvaruju dobru platu i sve doprinose prema penziono-zdravstvenom fondu.

Zvorničke super žene su za sve prisutne na svečanoj godišnjici upriličile kratki video film. Prisutni su uživali u 8 minuta prezentacije jednogodišnjeg rada Zvorničanki.

Tamara Jović zahvalila se svima koji su došli i dali podršku za rad prvom socijalnom preduzeću u Zvorniku.

Zvornička Super žena obilježila godišnjicu rada (FOTO)
Tim vrijedan svake pohvale

Jović je nakon filma i slatke torte za medije izjavila:

Ovo je nešto posebno, emocije su pomješane i teško je nešto reći u kratkom vremenu kako bi se opisalo prethodnih godinu dana rada.

Trenutno radi nas pet i nadam se da će se posao nastaviti razvijati u ovom ritmu. Planiramo zaposlenje novih osoba iz populacije koja je socijalno osjetljiva, ali i širenje našeg poslovanja kako u Zvorniku tako i u okolnim opštinama.

Hvala svima koji su nam dali podršku, prije svega Mozaiku, a ovim putem pozivam sve mlade da krenu našim stopama i prijave se na projekte ove Fondacije koji su dosta česti, a višestruko korisni.

Među gostima u Zvorniku bilo je dosta mladih, ali i onih nešto starijih. Dušica Šolaja, nekada Savić sa oduševljenjem je govorila o Super ženi:

Zvornička Super žena obilježila godišnjicu rada (FOTO)
Dušica Šolaja u društvu Super žene

Ovo je primjer kako se može uspjeti i ovdje kod nas. Morala sam danas doći i dati podršku ovim divnim ženama koje su među najvećim vrijednostima koje naš grad ima. Rekla je Šolaja.

Dom omladine Zvornik i ovaj put je doprinio da i ovakav dogašaj bude ispunjen glamurom koji i zaslužuje.

(Zvornicki.ba)