Kadeti i juniori Drine na gostovanju kod Tuzla city-a izborili četiri boda

0
Juniori FK Drina Zvornik ne znaju za poraz, ovog utorka dočekuju Budućnost Banovići za prvo mjesto
Juniori u Simin Hanu u Tuzli

Ovog vikenda počinje fudbalsko prvenstvo BiH za uzrast kadeta i juniora klubova koji se ne takmiče u Premijer ligi BiH. Kadeti i juniori Drine gostovali su kod Tuzla city-a, novog premijerligaša BiH čiji juniori nisu izborili ulazak u najviši rang. Kadeti Drine su osvojili cijeli plijen pobjedom 2:0 dok su juniori odigrali neriješeno 2:2.

Kadeti i juniori Drine na gostovanju kod Tuzla city-a izborili četiri boda
Juniori u Simin Hanu u Tuzli

Omladinci Tuzla city-a ubrzo će postati najrespektabilniji u ovom dijelu BiH. Naime iako kadeti i pioniri po automatizmu i pravilniku Saveza BiH igraju omladinsku Premijer ligu, Tuzla city-a ima dovoljno omladinaca da ih rasporedi da se takmiče na tri fronta, Premijer ligi, kantonalnoj i međuentitetskoj u kojoj je i FK Drina. Juniori moraju izboriti Premijer ligu BiH i status prvog tima ništa ne znači.

Utakmica kadeta bila je dobra, prisutni su mogli uživato, a pobjedu Drini donijeli su kapiten Jović Ilija u 60.minutu i Tomić Stefan minut prije kraja.

Juniori su odigrali pravu prvenstvenu utakmicu, nakon prvog poluvremena gubili su 1:0, a gol za domaćina postigao je Mujić Suad. U drugom poluvremenu juniori Drine se bude i preokreću rezultat na 2:1 za Drinu. Golove u nastavku za Drinu postižu Maksimović Nikola u 73.minutu i Jezdić Vladan u 83.minutu. Bod za domaćina u 88.minutu spašava svojim golom Omić Mirza.

Kadeti i juniori Drine na gostovanju kod Tuzla city-a izborili četiri boda
Željko Nestorović

Vatreno krštenje na klupi omladinaca Drine imao je trener Željko Nestorević. Stručnjak koji je ranije sa dosta uspjeha obavljao trenerski posao o prvoj utakmici na klupi Drine je rekao:

Prvu utakmicu smo gostovali na „vrućem“ terenu u predgrađu Tuzle kod ekipe Tuzla city. Utakmice su bile borbene i lijepe za gledanje i mislim da je publika baš uživala.

Kadeti su pobijedili sa 2:0 i bili su mnogo bolja ekipa od protivnika u svim segmentima igre. Nadigrali su ih i samo je sreća spasila domaćina od ubjedljivijeg poraza. U juniorskoj konkurenciji je bilo baš žestoko. Borbeno, snažno , jako. Utakmica za uživanje. Momci su pokazali ogromnu mentalnu snagu i posle 1:0 su uspjeli da preokrenu na 1:2. Drugi gol smo primili prilično nesrećno u 88. minutu, ali to nimalo nije umanjilo naše zadovoljstvo prije svega zbog prikazane igre i odnosa igrača prema dresu koji nose.

Želim ovom prilikom da se zahvalim gospodinu Amiru i svim iz FK Tuzla Siti na izuzetnom gostoprimstvu. Svojim ponašanjem su pokazali kako se stvaraju sportski prijatelji.
Želim da se zahvalim i rukovodstvu FK Drine i predsedniku Mići Jevtiću koji su nam omogućili sve uslove za dobar i kvalitetan rad što mi našim igrama polako i vraćamo.

Rekao je Nestorević o prvoj utakmici na klupi drininih omladinaca koji su trenutno jedina svjetla tačka zvorničkog fudbala koji izgleda laganim koracima sve dublje i dublje tone.

(Zvornicki.ba)