Alumina nakon 18 godina nabavila novi sanitet za potrebe kompanije

0
Alumina nakon 18 godina nabavila novi sanitet za potrebe kompanije

Nakon punih 18 godina nabavljen je drugi sanitet za prevoz bolesnih i povrijeđenih radnika kompanije “Alumina”, predočili su nam u Službi protivpožarne zaštite koja djeluje u okviru Sektora integrisane zaštite.

Alumina nakon 18 godina nabavila novi sanitet za potrebe kompanije

Imajući u vidu opasnosti sa kojima se stalno susreću naši radnici prilikom obavljanja redovnih poslova, te velike mogućnosti da se dogode razne vrste povreda (u 2017.godini je bilo ukupno 90 intervencija sanitetom), ovakvo jedno vozilo je bilo i te kako potrebno Fabrici, jer brzina i sigurnost dopreme povrijeđenog ili bolesnog radnika u bolnicu je često i presudna.

–   Novi sanitet u Službi PPZ-a je potpuno tehnički ispravan, raspolaže sa kompletnom zvučnom i vizuelnom signalizacijom, što dosta skraćuje vrijeme prevoza radnika,  kao i sa kompletnom medicinskom opremom. Sa ovim vozilom radnici će se osjećati mnogo sigurnije i udobnije prilikom prevoza – kaže Mladen Erić, rukovodilac Službe protivpožarne zaštite.

Tokom ovog mjeseca, započeto je, od strane vatrogasaca preduzetne Vatrogasne jedinice “Alumina”,  redovno ispitivanje i servisiranje ručnih i prevoznih aparata za gašenje početnog požara u fabrici. Ove aktivnosti će trajati do kraja septembra. Ispitivanja vatrogasnih aparata, kojih u ovom privrednom društvu ima oko 750, se vrši svakih šest mjeseci, odnosno dva puta godišnje, a sve u cilju adekvatne zaštite ljudi i fabrike od požara, jer gašenje požara u njegovom začetku, odnosno sprečavanje njegovog širenja, ima ogroman značaj u oblasti zaštite od požara, poručuju iz Službe protivpožarne zaštite.

(SLužba za informisaje kompanije Alumina)