Press konferencija Džudo saveza RS u Zvorniku povodom Vujičićevog najdražeg zlata

Press konferencija Džudo saveza RS u Zvorniku, Vujičić rekao da mu je ovo najdrže zlato

Na seniorskom prvenstvu Balkana za džudiste, koje je održano prošlog vikenda, naš mladi sugrađanin Vasilije Vujičić ostvario je nevjerovatan uspjeh i postao je balkanski prvak.

Press konferencija Džudo saveza RS u Zvorniku, Vujičić rekao da mu je ovo najdrže zlato

Mladi džudista iz Zvornika je na takmičenju u Makedoniji bio je dominantan u svojoj kategoriji, te tako napravio jedan od najvećih uspeha u istoriji zvorničkog sporta. Na današnjoj konferenciji za štampu Vujičić je rekao da je sticajem okolnosti učestvovao na seniorskom prvenstvu.

Svoju formu sam tempirao za juniorsko prvenstvo Balkana , ali zbog zdrastvenih problema, na njemu nisam učestvovao, već sam na prijedlog predsjednika Džudo saveza RS , učestvovao na seniorskom prvenstvu Balkana, ističe Vujičić. Nisam se nadao da ću iako sam u dobroj formi, na seniorskom prvenstvu postići ovakav rezultata i postati prvak Balkana, jer su takmičari od mene stariji i do 5, 10 godina, dodaje Vujičić.

Press konferencija Džudo saveza RS u Zvorniku, Vujičić rekao da mu je ovo najdrže zlato
Naši zlatni džudisti

Sve četiri borbe sam riješio maksimalnim učinkom na ipon, rekao je Vujučić dodajući da je naredni dan održano ekipno prvenstvo i u reprezentacija BiH je došla do finala gdje su se sastali sa predstavnicima Makedonije Ja sam odlučio tu finalnu borbu za zlatnu medalju ponovo sa maksimalnim učinkom, ističe Vujičić. Ova medalja za mene ima veliki značaj , jer je seniorska, a sve dosadašnje su bile juniorske i kadetske, dodaje Vujučić. Već za deset dana on će se takmičiti na Evropskom prvenstvu za juniore u Sofiji, gde kako je rekao očekuje neku od medalja, a ako tako bude sledeće takmičenje je prvenstvo svijeta za juniore.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović je istakao da su na Balkanskom prvenstvu za seniore, džudisti iz Srpske osvojili pet medalja a zajedno sa kolegama iz FBiH-a, kao reprezentacija BiH-a osvojili zlato i u ekipnom plasmanu . Pet naslova prvaka je istorijski uspjeh za Džudo savez RS i veliki podstrek za budući rad. Zlatne medalje pored Vasilija Vujičića ( +100) u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su Nikola Boljanovic (-73 kg), Vuk Elez (-81), Borislav Bogdanic (-100), kao i Jelena Arnautovic (+78). Srebrene medalje osvojili su Aljoša Perić i Nikolina Gluhović, dok se branzanom medaljom okitio Igor Vračar , rekao je Pavlović.

Press konferencija Džudo saveza RS u Zvorniku, Vujičić rekao da mu je ovo najdrže zlato
Vujičić u Makedoniji

Mi u Džudo savezu smo ponosni što je ove godine zahvaljujući ovakvim rezultatima ostvaren najveći upis takmičara u bazu RS po svim klubovima, skoro njih 1000 u svim uzrasnim grupama, rekao je Pavlović. On je najavio da će ove godine biti realizovan projekat džudo u škole gdje se nadamo da ćemo dobiti maksimalnu podršku Ministarstva omladine, porodice i sporta te Ministarstva prosvjete , da se ovaj projekta ne završi za godinu dana već da zaživi u svim školama.

Podsjećamo titulu su osvojili: Selma Hajro, Anđela Samardžić, Nikolina Gluhović, Sabina Haračić, Nikola Boljanović, Stefan Lazić, Toni Miletić, Aljoša Perić, Vasilije Vujičić i Borislav Bogdanić.

Prethodno su zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili Nikola Boljanovic (-73 kg), Vuk Elez (-81), Toni Miletic (-90), Borislav Bogdanić (-100), Vasilije Vujicic (+100), Anđela Samardžić (-63), Sabina Haračić (-78) i Jelena Arnautović (+78).

Srebrene medalje osvojili su Rijad Dedeić, Aljoša Perić i Nikolina Gluhović, a bronzane Selma Hajro, Husein Gegić i Igor Vračar, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

Press konferencija Džudo saveza RS u Zvorniku, Vujičić rekao da mu je ovo najdrže zlato
Koji dan ranije

Predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac ranije jeza medije izjavio je da je “ovo najbolji nastup bh. džudista na nekom od balkanskih prvenstava ikada”.

– Ponosan sam na naše reprezentativce. Bitno je da se niz vrhunskih rezultata na međunarodnim takmičenjima naših sportista nastavlja – rekao  je Crnogorac.

Osim njega, sa bh. takmičarima na Balkanskom prvenstvu u Kavadarcima bili su i potpredsjednik Saveza Ognjen Pavlović te treneri Arijana Jaha, Mitar Mrdić, Ibro Miladin, Ognjen Pavlović, Željko Šiljegović, Dražen Subotić, Miodrag Mrdić, Vladimir Đokić i Vjeko Miletić.