Uskoro jesenja deratizacija u Zvorniku

0
U Zvorniku počela sistematska preventivna deratizacija i trajat će do 5.juna
FOTO: Ilustracija

Na teritoriji grada Zvornika, od 10. do 25. septembra biće sprovedena jesenja sistematska preventivna deratizacija čiji je cilj sprečavanje pojave i širenja zaraznih bolesti. Deratizacijom će biti obuhvaćene kanalizacione mreže u gradu i prigradskim naseljima, deponije smeća, obala rijeke Drine na potezu gradskog područja.

Uskoro jesenja deratizacija u Zvorniku
FOTO: Ilustracija

Jesenjom deratizacijom biće obuhvaćeni kulturni i sportski objekti, predškolske i školske ustanove, bolnice i vjerske ustanove, kao i zelene i druge javne površine. Deratizacija koju će izvoditi bijeljinska DOO „Dezinsekcija“, obavezna je za sva javna i privatna preduzeća i ustanove, preduzetničke radnje, stambene zgrade i domaćinstva.

Svi građani, organizacije, privredni subjekti i ustanove dužni su da se pridržavaju odredbi iz Naredbe i izvođačima radova omoguće pristup u sve objekte i površine kojima upravljaju i da postupaju po uputstvima izvođača vezano za zaštitu ljudi i domaćih životinja, životne i radne sredine. Kontrolu izvođenja deratizacije vršiće zdravstveni inspektor Gradske uprave Zvornik.

Potvrđeno je od gradske uprave Zvornik

(Zvornicki.ba)