Kompanija “Alumina” angažovala 10 pripravnika sa visokom stručnom spremom

0

U okviru programa podrške zapošljavanja mladih sa visokom stručnom spremom, koji realizuju Zavod za zapošljavanje i Vlada Republike Srpske, kompanija „Alumina“ angažovala je deset pripravnika.

Kompanija “Alumina” angažovala 10 pripravnika sa visokom stručnom spremom

Riječ je o diplomiranim inženjerima mašinstva i hemijske tehnologije, dilomiranom hemičaru i diplomiranim vaspitačima predškolske djece. Tom prilikom, u kompaniji „Alumina“ organizovano je uručenje ugovora o obavljanju pripravničkog staža u trajanju od godinu dana.

Predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Milorad Motika poželio je dobrodošlicu pripravnicima, ističući da dolaze u veliki kolektiv, da treba da budu srećni što se nalaze u „Alumini“, gdje su plate i druge prinadležnosti za zaposlene redovne, naglašavajući pritom da se doslovce moraju poštovati pravila ovog privrednog kolektiva.

„Pružila vam se šansa da radite i da se dokažete u ovoj fabrici, da se bavite svojom strukom. Imaćete mogućnost da u ovoj fabrici iskoristite sva svoja prava, ali i da izvršite i sve svoje obaveze, istakao je prvi čovjek kompanije, naglašavajući još jednom da se plata u „Alumini“ ne dobija, ovdje se plata zarađuje.

Predsjednik Upravnog odbora je naveo da menadžment kompanije poklanja značajnu pažnju ljudskim resursima, te da se „Alumina“, kako je rekao, pokazala kao pouzdan i odgovoran partner u zapošljavajnju. On je rekao da kompanija podržava projekte zapošljavanja, jer je to jedan od načina da nezaposleni, prije svega mladi ljudi, dođu do posla. Kompanija je došla na zavidan nivo kadrova koji nam je potreban za proces rada, ali ćemo i dalje jačati našu radnu snagu, kako bi što spremnije išli u korak sa razvojem fabrike – istakao je predsjednik Upravnog odbora.

Među pripravnicima koji su angažovani je i Milana Gurdeljević, koja je prije dvije godine stekla zvanje diplomiranog hemičara na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, a potom je završila i master studije. Danas je veoma teško naći posao u struci, tako da sam srećna što mi se ukazala šansa da radim u „Alumini“, kolektivu koji predstavlja veliki izazov, posebno za nas mlade ljude da pokažu svoje znanje i kreativnost – kaže Milana, poručujući da će učiniti sve da opravda ukazano povjerenje.

Nikola Ninić je strukovni inženjer mašinstva, kaže da je fakultet završio u decembru prošle godine i da je do sada više puta bezupješno pokušavao da se zaposli. Angažovanje u „Alumini“ mnogo mi znači, to je početak novog života. Imam šansu da radim u dobrom kolektivu i svoju budućnost vidim na ovim prostorima – kaže ovaj mladi čovjek iz Šekovića.

U dječijem vrtiću „Neven“ angažovana su tri pripravnika, diplomirana vaspitača predškolske djece. Među njima i Ivana Tomić. Drago mi je što će moje prvo radno iskustvo biti u vrtiću „Alumine“ – kaže Ivana, dodajući da će raditi posao koji voli.

(Radio osvit)