Na Capardama uhapšen Tuzlak sa četiri migranta u njegovom golfu

0
U jednoj noći uhapšena dva krijumčara ljudima, u dva vozila prevozili 15 ilegalnih migranata
FOTO: Ilustracija

Juče je na Capardama uhapšen Tuzlak koji je u svom autu prevozio četiri ilegalna migranta. On je peto po redu lice uhapšeno zbog krijumčarenja ljudi na teritoriju Policijske uprave Zvornik.

Na Capardama uhapšen Tuzlak sa četiri migranta u njegovom golfu
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, 10.09.2018. godine, priveli su u službene prostorije lice inicijala S.D. (1960) iz Tuzle, zbog postojanja sumnje da je počinilo krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Naime, policijski službenici PU Zvornik su 10.09.2018. godine oko 15,30 časova, na magistralnom putu Zvornik-Tuzla, u mjestu Caparde, kontrolisali putnički automobil marke „Golf“, kojim je upravljalo lice S.D. Prilikom kontrole, u vozilu su identifikovana četiri lica iz Pakistana, za koja postoji sumnja da su ilegalno prešla granicu sa susjednom državom.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo.

Od početka 2018. godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je pet krivičnih djela „Krijumčarenje ljudi”. Navedeno je iz PU Zvornik.

(Zvornicki.ba)