Voda i struja u srebreničke mjesne zajednice stižu nakon dvije decenije

0
Voda i struja u srebreničke mjesne zajednice stižu nakon dvije decenije

Višegodišnji problem snabdijevanja vodom u mjesnoj zajednici Toplica i elektrifikacija sela Gođevići biće riješeni realizacijom dva važna projekta za Srebrenicu, rekao je načelnik opštine Mladen Grujičić.

Voda i struja u srebreničke mjesne zajednice stižu nakon dvije decenije

– Bušenjem bunara u dubinu od stotinu metara pronađena je voda zadovoljavajućeg kvaliteta i kapaciteta. Bunar je uređen i predstoji ugradnja pumpi i postavljanje cjevovoda za izbacivanje vode do postojećeg sabirnog rezervoara, čime će biti obezbijeđene dovoljne količine vode za snabdijevanje vodom oko 200 domaćinstava u ovoj mjesnoj zajednici – rekao je Grujičić.

Prema njegovim riječima, rješavanje pitanja snabdijevanja vodom Toplice koštaće 30.000 KM. Grujičić je kazao da su Gođevići jedino selo u ovoj opštini u kojem nije obnovljena niskonaponska elektromreža nakon rata, te je pristupljeno elektrifikaciji.

– Za nekoliko dana i ovo selo će dobiti struju – ističe Grujičić.

Predsjednica mjesne zajednice Toplica Rajka Blagojević je rekla da su mještani od srebreničkih vlasti više od dvije decenije tražili da riješe problem snabdijevanja vodom.

– Veoma smo zahvalni načelniku i opštini u kojoj su imali razumijevanja i riješili ovaj problem – kazala je Blagojevićeva.

Na tom području živi oko stotinu Srba i Bošnjaka, koji se uglavnom bave poljoprivredom, a Toplica je poznata po plasteničkoj proizvodnji i malinarstvu, koji su nezamislivi bez vode.

(glassrpske)