VIŠE MJESTA ZA NAJMLAĐE Vrtić „Naša radost“ u Zvorniku dobija nove prostorije

0
VIŠE MJESTA ZA NAJMLAĐE Vrtić „Naša radost“ u Zvorniku dobija nove prostorije

Gradska uprava u Zvorniku kupiće u novom stambeno – poslovnom objektu u naselju B-blokovi 500 kvadrata prostora za rad Vrtića „Naša radost”, čime će se stvoriti uslovi da svi mališani iskoriste pravo na boravak u ovoj ustanovi.

VIŠE MJESTA ZA NAJMLAĐE Vrtić „Naša radost“ u Zvorniku dobija nove prostorije

U toku su aktivnosti prikupljanja novca za opremanje novog prostora vrtića, koji je već nekoliko godina prepoznatljiv po broju obuhvaćene djece u pripremnim odjeljenjima za školu.

Vukomir Stanković, direktor vrtića kaže da bez razumijevanja čelnika Gradske uprave ne bi mogli obezbijediti ni novi prostor ni pripremna odjeljenja u mjesnim zajednicama.

– Zahvaljujući njihovim naporima dobićemo nove prostorije površine 500 kvadrata u zgradi u B-blokovima. Prema našem planu tu ćemo imati šest radnih soba, od kojih će u dvije biti smještena odjeljenja jaslica, koja se sada nalaze van matičnog objekta. Na taj način imaćemo dva odjeljenja vrtića u dva dijela grada, a svima koji budu imali više djece u vrtiću različitog uzrasta biće omogućemo da budu u jednoj ustanovi, a ne kao do sada u dvije, odnosno u jaslicama i objektu gdje je dnevni boravak za ostale mališane – rekao je Stanković.

Dodaje da su u toku aktivnosti na obezbjeđivanju novca za opremanje novih prostorija vrtića.

– Poslali smo zahtjeve na nekoliko adresa i mislim da će se bar sa jedne vratiti potvrdan odgovor kako bi od 1. oktobra nove prostorije bile opremljene i spremne da dočekaju prve korisnike – smatra Stanković.

Kaže i da će biti raspisan oglas za prijem djece u vrtić, kako bi svi mogli konkurisati za slobodna mjesta.

– Sa novim prostorom u potpunosti ćemo riješiti pitanje liste čekanja, odnosno svi roditelji koji budu htjeli da smjeste djecu u vrtić će sada za to imati priliku – ističe Stanković.

Prema njegovim riječima značajna pomoć Gradske uprave ogleda se i u činjenici da plaćaju boravak djece u pripremnim odjeljenjima u seoskim mjesnim zajednicama.

– Prošle godine smo za preko 85 odsto djece uspjeli da obezbijedimo nastavu u pripremnim odjeljenjima pred polazak u školu. Imali smo tri odjeljenja u gradu i čak 12 u seoskim mjesnim zajednicama. Dakle, uspjeli smo potpuno da izjednačimo djecu sa sela i iz grada po pitanju priprema za polazak u školu. Boravak za djecu je besplatan, plaća ga Gradska uprava, a obaveza roditelja je da kupe samo jednu knjigu koja se koristi u radu sa mališanima – rekao je Stanković.

On je dodao da će ovaj projekat biti nastavljen i ove godine, a broj pripremnih odjeljenja će zavisiti od interesovanja roditelja, odnosno broja prijavljene djece.

(srpskainfo)