Zvornik: Nedelja borbe protiv tuberkuloze

0

Crveni krst Republike Srpske od 14 do 21. septembra obilježava “Nedelju borbe protiv tuberkuloze”.

Zvornik: Nedelja borbe protiv tuberkuloze

Osnovni cilj obilježavanja je da se podigne svijest stanovništva o značaju prevencije i pravovremenog liječenja tuberkuloze i drugih oboljenja disajnih organa, rekla je sekretar Gradskе organizacija Crvenog krsta Zvornik Danojka Mićić. Ona je dodala da će tim povodom biti organizovano djeljenje markica i propagandnog materijala kako bi se ljudi što bolje upoznali sa ovom bolešću, dok će u svim školama biti organizovano stručno predavanje o tuberkolozi.

„Nastavnici i profesori biologije kao i zdravstveni radnici u osnovnim i srednjim školama održaće predavanja o tome koji su uzroci nastanka tuberkoloze, kako je prepoznati i na koji način liječiti” rekla je Mićićeva.

Ona je dodala i da će aktivisti zvorničkog Crvenog krsta izvršiti higijenizaciju školskih objekata i čišćenja dvorišta osnovnih i srednjih škola kao i parkova.

Povodom obilježava “Nedelju borbe protiv tuberkuloze” zvornički Crveni krst dodijeliće 14 paketa pomoći oboljelim od tuberkoloze, koji su obezbeđeni od strane Crvenog krsta Republike Srpske.

Prema informaciji dobijenim iz Opšte bolnice, na području grada Zvornika od turbekoloze godišnje oboljeva oko 50 lica.

(Radioosvit)